2015.04.04. 13:41:43 83589 500

Házi tippek, hogy ragyogjon a csempe és a járólap
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan (vagy van, akinél egyszer majd) véget ér a tavaszi nagytakarítás időszaka. Az ablak gyönyörű, az összes bútor eltologatva, a legrafináltabban elbújó porcicák is eltávolítva. A szemet gyönyörködtető látványt már csak a csodásan ragyogó járólap überelné. Gyerekjáték! Vagy csak szeretnénk?

Csempetisztítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csempetisztítás

Kényes kérdés

A csempe, legyen szó a konyhai vagy fürdőszobai változatról, kényes kérdés, pláne, ha világos színű. Azonnal meglátszik rajta minden vízcsepp, apró zsírfolt, szennyeződés és a pára sem tesz jót neki. Épp ezért a rendszeres tisztítása elengedhetetlen.

Bolti helyett házi

A rendszeresség mellett arra is érdemes odafigyelni, mivel kívánjuk ragyogóvá varázsolni csempénket. A boltokban kapható drága és/vagy hatásos, esetleg teljesen használhatatlan szerek mellett azért érdemes kipróbálni néhány házi módszert is.

Nézz körül a konyhában, hogy szebb legyen a csempéd, járólapod

  • Sajnos, a csempe idővel megsárgul. Ha egyelőre nem szeretnéd, vagy nem tudod lecserélni, dörzsöld át egy kis só és gyógyszertárban kapható terpentin keverékével.
  • Szeretnéd, ha eltompult fényű csempéd újra úgy pompázna, mint régen? Ebben segít Neked a szalmiákszesz. Dörzsöld át vele a csempét és élvezd a ragyogást!
  • A tartós fényért és ápoltságért lenolaj használatával tehetsz. Dörzsöld be vele a felületet és fürdőszobád úgy néz majd ki, mint új korában.
  • Ki mondta, hogy az ecet csak a salátába jó? Nem egy konyhai vagy fürdőszobai tisztítószer varázsolja szebbé otthonod ezen részeit. Miért ne készíthetnéd el házilag a saját ecetes tisztítódat? Keverj el egy edényben ecetet langyos vízzel, mosd át vele az érintett felületet, majd öblítsd le.
  • A vízkő okozta foltok tökéletesen eltávolíthatók narancshéjjal, mellyel csak át kell dörzsölni a problémás felületet. Ha kész vagy, hagyd fél órát hatni a „csodaszert”, majd nedves ronggyal töröld le.
  • A vízgőz segíthet Neked abban, hogy a szennyeződéseket feloldjad, és könnyebben eltávolítsd őket. Szerencsére, ehhez nem kell külön készüléket venned, elég, ha az adott helyiségben néhány percig folyatod a forró vizet. Hogy ne vesszen kárba a sok víz, gyűjtsd vödörbe, edénybe, a takarítás többi fejezetéhez felhasználhatod majd.
  • Persze, a csempék közti fuga sem maradhat ki a szórásból. Hogy ez is tiszta legyen, keverj össze egy kis zacskó sütőport kevés vízzel. Az így kapott pépet egy kiszuperált fogkefe segítségével tudjátok felvinni a fugára. Öblítsd le és már kész is.

Forrás: HausHalttips.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...