2016.12.19. 08:00:31 12092 300

Házi immunerősítő praktikák télire!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki tömegközlekedéssel – vagy nevezzük közösségi közlekedésnek - jár, vagy van kisgyermeke, annak különösebben nem kell bemutatni a tipikus téli megfázástól-haldoklós időszakot. Karneváli szezonjukat élik ilyenkor a cseppfertőzéssel tovább vihető kellemetlenségek…

zöldtea shake - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com zöldtea shake

Mindenhonnan előkerülő váladékokkal (gondolunk itt a torokra és az orr területre) kell megbirkóznunk, ezek pedig bár inkább csak bosszúságok, mint tragédiák, azért semmiképp nem vágyaink tárgyai. Tegyünk házi immunerősítő módszerekkel az ellen, hogy áldozatai legyünk a szezonális betegségeknek!

Hidegterápia - kicsiben

„Kutyaharapást szőrivel” elven támadjunk hideggel a hideg ellen. Nem újdonság már a speciális hidegkamrás, mínusz 110 fokos immunerősítő gyógyító terápia az alternatív orvoslások terén, és ugyan ezen az elven, csak kicsiben alkalmazhatjuk magunkért a hideget. Persze szó sincs róla, hogy egy szál pongyolában induljunk munkába reggel – bár akkor talán nem késnénk el - mindenesetre arról van szó, hogy egy pár percet érdemes kint tölteni a hideg és friss levegőn.

Vegyünk egy nagy levegőt és vigyük ki a kukát nyugodtan vagy hozzuk be a postát a benti játszós cuccban, hiszen ez mindössze egy perc, a szervezetünk nem fog átfagyni, betegek nem leszünk tőle, ám erősít és frissít. Hosszabb kint tartózkodásra persze tessék felöltözni tisztességesen!

Reggeli torna

A későn kelős típusnak még az év többi részénél is nehezebbek a téli reggelek, mert sötét van és a takarón kívüli világ ráadásul kellemetlenül hűvös is. Mégis érdemes rászánni plusz tíz percet arra, hogy a reggeli kávé helyett – de legalább előtt, felkelés után egy alaposat nyújtózkodjunk, majd egy kicsit tornázzunk. Helyre állíthatjuk vele az alvás közben ellustult keringésünket, feljebb tornázhatjuk a pulzusunkat, ezeknek köszönhetően pedig javul a szervezetünk oxigén ellátása is. Akkor pedig könnyebben megy az ébredés, a gondolkozás, de még a mozgás is. Dinamikusabb és egészségesebb reggeleknek indulhatunk neki, mindössze pár perces tornának köszönhetően.

Déli gyümölcsök áldásos vitamintartalma

Télen hajlamosak vagyunk elhanyagolni a gyümölcsfogyasztást, pedig olyan szerencsések vagyunk, hogy szinte mindenféle gyümölcsöt be lehet már szerezni az év bármely szakaszában. Persze az is érthető, hogy ilyenkor jobban esik egy jó kis előkarácsonyi-sütemény, tejeskávéval, de attól bizony nem leszünk egészségesebbek. Viszont, ha unjuk a banánt, csinálhatunk banán shaket, a citrusfélékből pedig isteni turmixok készülhetnek tej helyett zöld tea hígítással. Ezeknek nem csak magas vitamin tartalma, de antioxidáns hatása is a javunkat szolgálja majd. Szuper tea koktél recepteket is találunk, amik szintén gyümölcslevekkel egészítik ki a teák áldásos hatását.

Fűszerek az egészségért

A fűszerek és gyógynövények évszázadok óta segítik a szervezet erősödését és gyógyulását. Ez alól a tipikus téli fűszerek sem kivételek. A szegfűszeg, fahéj és a gyömbér, melegítő – vérpezsdítő hatásuknak köszönhetően javítják a szervezet ellenállását. A toroktól kezdve, a bélrendszerig minden területen stimulálják a fokozott immunműködést, így ezeket sem csak ízük és illatuk miatt érdemes előnyben részesíteni a tél során!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért fontos a mentális rugalmasság képessége és annak fejlesztése?

A kognitív vagy gondolkodási rugalmasságként is emlegetett mentális flexibilitás olyan kognitív, azaz gondolkodáson és megismerésen alapuló képesség, mely lehetővé teszi az egyszerre több dologra való figyelést, az új és váratlan kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást.

Gurulj két keréken a jobb létért

A kerékpározás sokak szívébe és mindennapi sporttal egybefonódó hobbi tevékenységébe belopta magát. Sokan úgy vélik, hogy a kétkerekes mozgásforma bizonyult az egyik legjobb döntésnek az életükben, mely segítette őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet kialakításában. Milyen hatásokkal számolhatunk, ha felpattanunk a fémparipánkra?

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.