2016.11.09. 11:00:19 16287 402

Legyen gyömbér a házi patikában és szinte mindent megoldhatsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem ismerünk még egy olyan sokoldalú gyógynövényt, mint a gyömbér. Számtalanszor bebizonyította már hasznosságát fűszerként is, és szerencsére ma már szinte minden élelmiszerboltban vagy zöldségesnél lehet kapni friss gyömbért! Ne hagyd ki Te sem a bevásárló kosárból és a házi patikádból sem!

Felkapottabb, mint valaha: a gyömbér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Felkapottabb, mint valaha: a gyömbér

Tudtad, hogy…

A gyömbér jó lehet még migrén ellen is

A frissen lereszelt gyömbérből mindössze két teáskanálnyi is elegendő ahhoz, hogy enyhítse a fejfájást, így nem kell rögtön gyógyszerhez nyúlni! A reszelt gyömbért engedd fel annyi hideg vízzel, hogy megbírd inni, és várd a hatást. Rágcsálni is szabad.

Nátha megelőzésére és kezelésére is ajánlott

Ha már itt a nátha szezon, íme, egy ízletes módszer a megelőzésére. Akár naponta is fogyaszthatod, hogy igazán hatékony legyen, de ha már elkapott a nyavalya, akkor akár kétszer is ihatsz ebből a gyógyító itókából. A gyömbéres gyógyteáról van szó, amihez két teáskanálnyi reszelt gyömbért kell leforrázni. Egy picit várni, hogy víz ne legyen olyan forró, majd mézet adni hozzá, és friss citromlevet. Ezt még így, melegében kortyonként kell elfogyasztani! Gyulladásgátló és antibakteriális hatásának köszönhetően segít kiizzadni a náthát, jó torokfájásra és köhögésre is! A méz és a citrom remekül kiegészíti!

Felfrissít és élénkít

A fenti gyömbérteát frissítésre is alkalmazhatod, viszont hidegen fogyaszd el. Készítsd el előre, és hűtsd le!

Jól jön, ha a gyomornak baja akadt

Puffadással küzdesz, hasmenésed van vagy hányingered? Görcsöl a gyomrod? Próbáld ki a gyömbér teát étkezés után, vagy add hozzá a gyömbért fűszerként a nehezebben emészthető húsokhoz. A chilis, gyömbéres, fokhagymás fűszerezéssel nem nagyon nyúlhatsz mellé, ha szereted a csípősebb ízeket. Próbáld ki! Helyre billenti az emésztésedet!

Egy nem hétköznapi használat: herpesz ellen!

Ha belegondolok hányszor vásároltam meg a herpeszkrémet… Mintha mindig a fogamat húzták volna, olyan drága a kis tubus. Szerencsére a reszelt gyömbér antibakteriális és gyulladásgátló hatásának köszönhetően, még erre is jó. Reszeld le a gyömbért, nyomkodd ki a levét, és kezeld ezzel a szádat! Egy fültisztító pálcikával rendszeresen felviheted a gyulladt részre, olyan 2-3 óránként.

Ha még részletesebben szeretnél megismerkedni a gyömbérrel, a hozzá kapcsolódó hiedelmekkel és népgyógyászati használatával, ajánljuk neked alábbi cikkünket is: Az aranyat érő gyökér: a pikáns és egészséges gyömbér>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.