2022.01.14. 15:06:10 9844 278

Házi gyros tál - nem hétköznapi vacsora
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tálban vagy pitában, a gyros szuper jó kaja. Finom, jó sok zöldséget lehet mellé tálalni és mindenki elkészítheti a saját ízlése szerint. Mivel rendkívül jól variálható étel, ezért rengeteg változata létezik. Mi egy végletekig leegyszerűsített verziót hoztunk most nektek, hogy gyors gyros vacsorával lephessétek meg a családot!

Házi gyros tál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi gyros tál

Van egy kis vendéglő vagy inkább talponálló imádott szülőfalumban, Ikrényben, Győr mellett, Sárga ló vendéglő a becsületes neve, és néhanapján a helyiek rendelhetnek “különlegesebb” ételeket, többek között gyros tálat is. Gyros sütőjük nincs, mégis fantasztikusan finom, végletekig egyszerű gyros változattal rukkoltak elő. A Nyrosz (azaz a nyírségi gyros) után szabadon, Ikrénynek is van egy szuper receptje.

A nevén még dolgozunk, mert Ikrosz úgy hangzik mint egy görög mitológiai név..., de a receptet elhoztuk nektek.

Egyszerű, házi gyros tál 2-3 főre

  • 500 g csirkemell vagy csirkecomb filé
  • Gyros fűszerkeverék (vagy:só, bors, pirospaprika, oregánó, szerecsendió, fokhagyma, őrölt kömény - saját ízlés szerint)
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej lila hagyma
  • pár szem olívabogyó
  • jégsaláta
  • 500 g fagyasztott steak burgonya
  • 300 ml kapros joghurtos öntet
  • igény szerint Erős Pista

Igen, az ikrényi gyros tál kapros joghurtos salátaöntettel készül, és bevállaljuk, hogy isteni hozzá! Meg kell kóstolnotok. A frissen elkészült, fűszeres steak burgonya pedig csak dob rajta. A salátaalap pedig a jól ismert görög saláta csak kapros öntettel szolgálják fel, ami tényleg semmit nem von le az értékéből, sőt. Ettől lesz különleges.

A választott steak burgonyát bedobjuk a sütőbe. Amíg megsül elkészítjük a hús és a saláta részét a gyrosunknak.

A csirkemellet (vagy combfilét) csíkokra vágjuk és lepirítjuk, majd befűszerezzük a gyros fűszerkeverékkel vagy a saját magunk által összeállított fűszerekkel.

A zöldségeket kockára vágjuk, és az elkészült hús mellé halmozzuk. Leöntjük a kapros joghurtos öntettel. Rákockázzuk a fetasajtot.

Nincs más hátra, minthogy a burgonyát is a tálakra helyezzük. :)

Ikrényben így készül a gyros tál, a Nyírségben pedig kifliben tálalják. Valakinek van gondja vele? :) Na ugye, hogy nincs!

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...