2021.11.10. 12:45:00 6938 232

Házassági évforduló, ünneplendő a napod! Avagy tedd tartóssá életed szövetségét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen kedves gesztus volt szerelmes tiniként minden hónap-, sőt hétfordulót megünnepelni valami kis aprósággal! Aztán teltek az évek és a hetekből hosszú évtizedek lettek. Jó, ha az ember 5 vagy 10 évente rendesen meg tud emlékezni élete egyik nagy napjáról… de nem kevés ez a gyakoriság?

Karikagyűrűk rendhagyó helyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karikagyűrűk rendhagyó helyen

Azoknak a pároknak a fele, akiknek nem végződik válással a házassága, bizony-bizony évente megünneplik (a külön-külön névvel rendelkező) házasságkötésük napját! Társunk jelenléte az életünkben nem szabad, hogy teljesen magától értetődő legyen, hiszen ez egy kétoldalú döntés, amit manapság már könnyen sutba dobhat(na) bármelyik fél.

Ne várjunk az ezüst- és aranylakodalomig, hogy megmutathassuk szerelmünknek, hogy milyen szerencsésnek érezzük magunkat, amiért őt rendelte mellénk az ég, ünnepeljük meg minden egyes évben házassági évfordulónkat! Az elmúlt évek örömteli napjaira és nehézségekkel teli időszakaira történő visszaemlékezés remek alkalom, hogy elmélyült beszélgetést folytassunk kedvesünkkel. Használjuk ki ezt a fontos ünnepnapot kapcsolatunk erősebbé tételéhez!

Kevésbé ismert (ünneplendő) házassági évfordulók és jelentésük

3. házassági évforduló: bőrlakodalom
A szinte már elszakíthatatlan kötelékké erősödött kapcsolat jelképe.

12,5. házassági évforduló: petrezselyem lakodalom
A barátok és családtagok több kultúrában is gyógynövényeket és fűszereket ajándékoznak az ünneplő párnak, hogy eljuthassanak a 25. évfordulóig.

17. házassági évforduló: orchidea lakodalom
Az orchidea a szerelem egyik gyönyörű virága, amely ínséges idők után is megajándékoz minket virágzásával.

27. házassági évforduló: mahagóni lakodalom
Az évforduló neve a növény lassú növekedésének tényéből eredő párhuzam.

32. házassági évforduló: szappan lakodalom
A szappan a titkok nélküli, őszinte kapcsolatot szimbolizálja.

33 év és 3 hónap: fokhagyma lakodalom
A fokhagyma annak az egészségnek a jelképe, amit egyre jobban értékelünk az egymás oldalán eltöltött évek múlásával.

37.5. házassági évforduló: alumínium lakodalom
Ahogy az alumíniumon, úgy a házasságunkon sem fog a rozsda!

47. házassági évforduló: kasmír lakodalom
Ez az anyag pont olyan értékes és drága, mint az ilyen hosszan tartó kötelék két ember között.

54. házassági évforduló: Zeusz lakodalom
Az ilyen hosszú házasságok bizonyára az égben köttettek, akárcsak a régi istenek násza.

67. házassági évforduló: kő lakodalom
Az ilyen kemény és ellenálló házasságokat semmi sem tudja tönkretenni.

A sor folytatódna egészen a 100. - égi lakodalomnak nevezett - évfordulóig, ez azonban még életkorban sem sokunknak adódik meg. Mégis azt kívánjuk minden párkapcsolatban és házasságban élőnek, hogy ezeket a furcsa elnevezésű fordulókat mind-mind meg tudják ünnepelni! S hogy mi a tartós együttélés titka? Őszinte kommunikáció, egymásra figyelés és egy csipet fűszer!

Forrás: www.gravurwelt24.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...