2016.12.26. 15:00:59 10345 246

Hazai sí körkép – Ezek a pályák már nyitott kapukkal várnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarország nem az a tipikus hegyvidéki terep, és különösebben északi elhelyezkedésűnek sem nevezhetjük, de szerencsére ezek nem állítanak akadályt annak, hogy kis hazánkban tanuljunk meg síelni, vagy ha már tudunk, akkor élvezzük a csodás téli sport szépségeit.

Síelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Síelés

Ugyan idén még nem örvendeztetett meg minket a tél nagyobb mennyiségben csodás fehér ajándékával, mégsem kell nélkülöznünk a síelés örömeit, országszerte legalább öt szabadtéri sípálya már nyitott kapukkal várja a siklani vágyókat.

Ha észak-kelet Magyarországon laksz, akkor

Sátoraljaújhely! És mindenki másnak is ajánlott ellátogatni sílécekkel felszerelt lábakon a környékre, hiszen az itteni sípályák speciális bevonatuknak köszönhetően egész évben várják a csúszkálni vágyókat. Hó volt, hó nem volt, aki siklani vágyik, megteheti, a sípályák felületét ugyanis egy speciális műanyag réteg borítja, amit télen még egy kis hóágyúzás is kiegészít.

Gyermekeseknek a Sunkid varázsszőnyeg szolgál még egy kis extra mesebeli varázzsal és ha már ott vagyunk, ugorjunk be az ország egyetlen símúzeumába is! Magyarország leghosszabb libegője pedig elképesztően gyönyörű látványt tár elénk, így, ha valaki olyat is viszünk magunkkal, akinek nem szíve csücske a téli sport, azt is lenyűgözhetjük.

A hóágyúk királya

Az epelényi Síaréna negyvennégy modern hóágyúval biztosítja a sípályák puha fehér aranyát a sportolók kedvére, akkor is, ha az égből valamiért még nem jön az áldás. Hét kilométer hosszan, különböző meredekségű pályákon csúszhatunk szinttől függően, a kezdő pályáktól egészen a meredek, profi útvonalakig. Sötétedés után is biztonságos sportolást tesz lehetővé a négy kilométer hosszan kivilágított pálya, ami nem csak a későn érkezőknek kedvez, de igazán mesebeli hangulatot is ad a csúszásnak. Talpakat fel és irány a Bakony!

1014

A Kékestető a csúcs, legalábbis Magyarország kiemelkedő méreteit tekintve. Az egyik leghosszabb lesiklópálya is innen indul, majdnem két kilométer hosszan csúszhatunk a Mátra csodái között. A Kékestetőn ugyanis fenyvesek ölelik körül a pályát. Természeti adottságainak köszönhetően hamar borítja hó, de hóágyúk és pályafenntartó gépek is segítik a biztos hótakarást. Síoktatásra is érdemes jelentkezni, akár csoportosan is, hiszen a déli lejtők enyhe lejtésüknek köszönhetően igazán alkalmasak a kezdők számára is.

Panoráma sízés

A visegrádi Nagyvillám sípálya a szemben fekvő Dunakanyarnak köszönhetően páratlan vizuális gyönyöröket ad sportolóinak, akik ráadásul egész évben kedvükre csúszkálhatnak. Aki nem ragaszkodik a hóhoz, a lécekhez viszont annál inkább, az tavasztól őszig a rollkának, gyepsíelésnek hódolhat bármikor – természetesen felszerelés kölcsönözhető- aki pedig hóban siklana, már korán élvezheti a csúszás adta örömöket, hiszen a gondosan előkészített füves terepnek köszönhetően pár centi hótól rendelkezésre állnak a pályák. Az alacsony lejtése miatt főleg tanulóknak, kezdőknek és a nyugis tempót használóknak kedvez, de profi, dinamikusabb sízőket is ide vonzza a pálya szélessége. A fővárostól pedig szűk egy órányira helyezkedik, így akár egy napos kirándulásra is érdemes!

Sízés minden szinten

A mátraszeniváni sípark az elmúlt években hatalmas fejlesztéseken esett át, ráadásul évente átlagosan 70 napon át használható. Hat sípályával rendelkezik, melyek közül mindenki megtalálhatja a neki ideális nehézségi szinten, senkik nem marad csúszás nélkül!

kislolli

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...