2022.09.04. 15:36:34 7437 337

Hasznos háztartási praktikák nagyanyáinktól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kifejezetten szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen nekünk jelenleg minden problémára - legyen szó háztartásról, főzésról vagy az egészségünkről – megoldást nyújtanak a boltok polcain lévő termékek. Azonban nagyanyáinknak a lehetőségeik sokkal korlátozottabbak voltak, éppen ezért volt számukra teljesen megszokott, hogy különböző trükköket vetettek be a nehézségek megoldására. Ezek a praktikák nemcsak hasznosak és természetesek, hanem környezetkímélők is egyben, amelyek valóban segítséget nyújtanak. Miért is ne lehetne a nagyik régi jól bevált módszereit újra alkalmazni?

Nagymama praktikái - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagymama praktikái

Főzési praktikák

Tudtad, hogy a lencse-, a bab- vagy a húsleves alapú ételek készítésekor, ha egy fél kávéskanálnyi ecetet teszel az ételbe, akkor az szinte életre kelti az ízeket? Azt is érdemes megjegyezni, ha csirkemájat sütsz, akkor előtte szurkáld meg villával, így biztos lehetsz benne, hogy sütés közben nem fog „köpködni”.

Sokan nem szeretjük a füstölt kolbász héját. A legegyszerűbben és leggyorsabban úgy tudod eltávolítani, ha előtte hideg vizet engedsz rá.

„Anya, csak másnapos kenyeret ne!” Ugye mennyire jól ismerjük ezt a kijelentést? A megoldás pofon egyszerű erre. Nedves konyharuhába tekerd bele a kenyeret és legalább 5-10 perce előmelegített sütőbe tedd be. Olyan lesz az állaga, mintha tényleg friss lenne.

Sokszor jelent problémát a sovány hús rántásánál, hogy kiszárad? Panírozás előtt kend meg a hússzeleteket olajjal, hidd el ez a módszer megvédi a kiszáradástól.

Egészségre ható praktikák

Nagyanyáink időszakában sem szerették az emberek a szúnyogokat, a csípésükről már nem is beszélve. Vizet keverj el némi ecettel és azzal töröld át a szúnyogcsípés helyét. Enyhíti a fájdalmat, és bizony még el is űzi mellőled az újabb vérszívók jelenlétét. Ugyanezt a technikát alkalmazhatod darázs, vagy méhcsípés esetére is.

Ha megégetted az ujjadat akár főzés közben, és hirtelen nincs semmi hideg a közelben, akkor mártsd sóba az égett részt. A só segít abban is, hogy ne hólyagosodjon fel a sérült bőr.

Régen nem volt lehetőség arra, hogy rohanjanak a fül-orr-gégészetre, ha a családban valakinek fájt a füle. Nagyanyáink egyszerűen csak kövirózsa levet csöpögtettek a fülbe, ami szinte azonnal megnyugvást okozott a fájdalomra.

Háztartási praktikák

Hangyairtás, mondhatni felsőfokon! Nincs más dolgod, csak uborka héjat kell tenned azokra a területekre, ahonnan szeretnéd elűzni a hangyákat. Ugyanis ki tudja miért, de a hangyák nem szeretik az uborkát.

Kevés olyan háztartást ismerünk, ahol nem jelent problémát a fehérneműk megfelelő fehérsége. Meleg vízben, legalább 10 percig egy szelet citrommal és szódabikarbónával áztasd a fehérítendő ruhaneműt. Az eredmény magáért beszél. A kellemetlen szagokat a hűtőben a legegyszerűbben vízbe áztatott kávézaccal érheted el. Csak tedd be éjszakára a hűtődbe ezt az egyveleget, és az illatok kellemesek lesznek.

Súrolószerek helyett használj sót. Az egyik legklasszikusabb zsíroldó, és súrolószer, ha éppen nincs otthon más. Továbbá a só antibakteriális hatással is rendelkezik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...