2016.11.20. 16:41:07 10289 321

Használj ki minden percet a mozgásra – Sportolj „spórolósan”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időről időre megfogadjuk, hogy hetente legalább 1 vagy 2 alkalommal mozgunk. Akár otthon, akár egy közeli edzőteremben végzünk majd gyakorlatokat, vagy előbányásszuk jobb időket élt futócipőnket, hogy a szomszédos sportpályán róhassuk a köröket. Aztán az egészből nem lesz semmi, mert krónikus időhiánnyal küzdünk.

Sport az irodában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport az irodában

A napi rohanás mellett csupán néha-néha lenne 5-10 percünk valamilyen fajta mozgásra, de hát az meg mire elég? Nagyon is sok mindenre, íme a pár perces tréningek repertoárja!

„Hajnalodik, kiugrom az ágyból…”

Már a reggeli ébredés után elkezdheted a sportolást. (Nem, mi most nem „arra” a mozgásfajtára gondolunk… habár…:-).) Emlékszel még a hajdan volt tesiórák bemelegítős, földön végzett gyakorlataira? No, akkor elő az emlékekkel! Egy kiadós nyújtózkodás után hanyatt fekve emeld fel a virgácsaid és biciklizz! A tempót és az előre- vagy hátramenetet váltogathatod kedvedre. A napi 5-10 perc már hatásos lehet.

Irány a konyha

Egy ilyen fitt ébredés után esik csak igazán jól egy finom kávé vagy egy egészséges reggeli! Közben iktass be néhány nyújtógyakorlatot! Dobd fel az egyik lábad egy székre és hajolgass előre. Egy perc után csere. Ha 4-5 percig bírod csinálni, az már szuper!

Legyen fitt a fogmosás is!

Ha megvolt a reggeli, irány fogat mosni! Mennyi hosszú perc áll rendelkezésünkre, hogy mozogjunk egy picit! Futópálya helyett rójuk a kilométereket a mosdó előtt! Míg fogaid csiszolod, lépegess egyik lábujjhegyedről a másikra! A cél a feszes popsi!:-)

Útközben is!

Ha gyalog, vagy bicajjal jársz munkába, már sokat teszel fittségedért. Ám ha autóval vagy "tömegközlekedve" jutsz el a munkahelyedre, akkor se töltsd lazsálással ezeket a perceket! Végezz far- és hasizomgyakorlatokat! 30 másodpercre feszítsd meg ezeket az izmokat, majd ernyeszd el őket! 4-5 percig csináld ez a feladatsort!

Éljen az izmos mellkas és a csinos dekoltázs!

Ha beértél a munkahelyedre, a munkára való ráhangolódás közben dolgozd meg mellizmaidat! Egyszerűen nyomd össze a tenyeredet a mellkasod előtt fél percig. Szintén 4-5 percig végezd ezt a gyakorlatot!

Maradj mozgásban az irodában is!

Egész nap egy íróasztal mögött görnyedve ülsz? Nem túl egészséges! Ha valami megbeszélnivalód van egy kollégáddal, a telefon helyett inkább sétálj el hozzá! A lábaidnak, testednek is jót tesz a mozgás és fel is frissülsz kicsit.

Legyen feszes a hasizmod!

Ugyan a munkába érkezés alatt már volt egy hasizomgyakorlat, ebből sosem elég. Ha van néhány szabad perced, tedd a karodat az íróasztalra tenyérrel lefelé és próbáld meg lenyomni az asztalt, miközben megfeszíted a hasizmaidat. Majd lazítsd el az izmokat. Ezt ismételd nagyjából 3 percen keresztül.

Használd ki az ebédszünetet!

Persze, ez szóljon az evésről, de apróságokkal itt is tehetsz a fittségedért! Például ha lifttel és lépcsőn is eljutsz az ebédlőig, inkább a sétát válaszd! És ha van rá lehetőséged, ebéd után sétálj egy pár percet a friss levegőn!

Használd ki az utat hazafelé is!

Ha a munkába is kerékpárral mész, akkor hazafelé is biztosítva van a mozgásadagod! De tömegközlekedés, séta helyett válaszd a futást! Pakold be a futócuccodat még reggel a táskádba hazafelé pedig kapd fel a „nyúlcipőt” és térj haza fitten!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...