2018.10.10. 08:00:42 8999 291

Három ok, amiért ártalmas betegen dolgozni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A munkavállalók több mint fele akkor sem megy táppénzre, amikor fertőző betegségben szenved. Sokan féltik a pozíciójukat, míg mások attól tartanak, hogy a fizetéskiesés miatt kellemetlen anyagi helyzetbe kerülnek. Azonban nem szabad azt sem szem elől téveszteni, hogy milyen károkat okozhatunk magunknak és másoknak is, amikor a lábadozás helyett mégiscsak a munka mellett döntünk!

Nátha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nátha

1. Közösségben magasabb a bakteriális felülfertőzések esélye!

A felülfertőzés nemcsak a gyógyulás idejét tolja ki, hanem komoly szövődmények – pl. tüdőgyulladás - is kialakulhatnak. Az akut szakaszban igen is szükség van az otthoni pihenésre. Adjunk magunknak minimum 3-4 napot a gyógyulásra!

2. Gondoljunk a munkahelyi közösség többi tagjára is!

A betegség tüneteit saját bőrünkön érezhetjük, emiatt pontosan tudhatjuk, hogy mennyire kellemetlenek. Sőt, fordított esetben mi sem örülnénk egy betegen dolgozó munkatársnak. A már nem fertőző szakaszban végzett munka során pedig fokozottan ügyelni kell a közös használatú tárgyak higiéniájára.

3. A lábon kihordott betegségek károsítják a szívet!

Kutatások bizonyítják, hogy a később jelentkező szívproblémák, koszorúér megbetegedések esélye megkétszereződik azoknál, akik megterhelik a legyengült állapotban lévő immunrendszerüket. Hosszabb betegeskedés során az irodai dolgozók előtt még mindig ott van a távmunka lehetősége. Kényelmesebb közegben, de hasznos tagjai maradhatunk a munkahelyi csapatnak.

Forrás: hrportal.hu/hr/amikor-biztosan-ne-menjunk-be-betegen-dolgozni-20170508.html

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...