2015.03.22. 11:00:00 6846 308

Harminckét magyar fürdő csatlakozott a víz világnapjához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Harminckét magyar fürdő csatlakozott a Víz Világnapjához, amely alkalomból hagyományosan az ország számos pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket.

Kellemes és hasznos kikapcsolódás: gyulai várfürdő (forrás: hungesthotel.hu) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kellemes és hasznos kikapcsolódás: gyulai várfürdő (forrás: hungesthotel.hu)

A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint ezen a napon sok fürdő számos, különböző mértékű kedvezményt ad a belépőjegyek árából. Mások a vízzel és a fürdőzéssel kapcsolatos, ingyenes oktatóprogramokat, vagy egészségügyi állapotfelmérést is beépítettek a vizet és a fürdőzést népszerűsítő kampányukba.

A hazai, víz érintett vállalkozások, szervezetek mellett a Magyar Fürdőszövetség is országos aktivitásra szólította fel taglétesítményeit, hogy ezen a napon nyújtsanak programokat a fürdőket látogató vendégek, a nagyközönség részére.

A víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiró-i környezetvédelmi világkonferencián kezdeményezték a szakemberek. A kezdeményezés célja, hogy az emberek óvják, védjék környezetüket, ezen belül a Föld vízkészletét. Az ENSZ március 22-ét a víz világnapjává nyilvánította, hogy a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét legalább évente egyszer ráirányítsa a víznek az életben betöltött rendkívül fontos szerepére.

Cikkajánló: Mesés képek Budapest fürdőiről

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...