2024.10.16. 08:32:04 2586 94

Hányszor csapsz a homlokodra ezeket olvasva? Dolgok, amiket elfelejtünk takarítás közben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tisztaság fél egészség… tartja a mondás. És ez így is van! Nem mindegy, hogy mi vesz minket körül. Legyen az a lakásunk, a munkahelyünk vagy bármilyen egyéb hely, ahol megfordulunk, egy étterem vagy szálloda, és még reggelig sorolhatnánk. Az otthoni takarítás során nyilvánvalóan mindent megpróbálunk megtenni azért, hogy a lehető legtisztább környezetben élhessünk, de mégis vannak olyan apróságok, amelyek mellett rendszerint elsiklunk.

Kilincs fertőtlenítése Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kilincs fertőtlenítése Fotó:123rf.com

A teljesség igénye nélkül összeszedtük azokat a dolgokat, amik ebbe a kategóriába tartoznak, így egy kis odafigyeléssel még alaposabban tehetünk a makulátlan otthonért.

Ezeket se hagyd ki!

A szerkények teteje: igen, magától értetődőnek tűnhet, de sokszor mégis kimarad. Figyeljünk oda, hogy a konyhában, szobában és előszobában lévő szekrények tetejét is töröljük át takarításkor.

Kilincsek: ez az a felület, amin keresztül a legtöbb kórokozót vihetjük be a lakásban, és a lakáson belül is bőven „szétszórhatjuk” őket, ha nem vagyunk elővigyázatosak. Érdemes legalább hetente egyszer fertőtlenítős oldattal áttörölni a kilincseket.

Villanykapcsolók: használj valamilyen általános felütettisztítót, de fontos, hogy áramtalaníts előtte. Csak nagyon pici adagot fújj a papírtörlőre vagy mikroszálas kendőre, és azzal dolgozz.

A parketta szegőlécei: ugye, hogy ugye? Talán az egyik legutolsó dolog, ami eszünkbe jut. Pedig a szegőlécek tetején is elképesztő mennyiségű por képes megülni. Főleg, ha az ágy, vagy szekrény mögött húzódó falfelületről van szó.

Ágyneműtartó: attól függetlenül, hogy milyen kincseket rejt, a kinőtt ruhák tárolóhelye, vagy a paplanoké és párnáké, rendszeresen érdemes nagyon szárazra csavart ronggyal áttörölni belül. És időnként egy kis szellőztetés sem árt!

Lámpabúrák külső és belső oldala: szigorúan áramtalanítás után, ezeket a felületeket is tisztítsuk meg. Így megszabadulhatunk a díszkivilágított porcicáktól és bogár maradványoktól, nem nyújtanak kellemes látványt.

A sütő, és tűzhely tekerő gombjai: ezeknél a szennyeződéseknél a hideg zsíroldó a legbiztosabb fegyver. Pár fújás, és még a makacs piszok is megadja magát.

Konyhai edényszárító és a fiókban lévő evőeszköztartó: nem csak esztétikai, de higiénia szempontból is lényeges, hogy rendszeresen tisztítsuk ezeket a kis kosárkákat és tányértartó műanyag eszközöket. Ellenkező esetben könnyedén a baktériumok elszaporodásának melegágyai lehetnek.

Ugyan nem közvetlenül a lakásban található, de attól még ez a terület is az otthonunkhoz tartozik, így a bejárati ajtó külső felületét is érdemes időről-időre nedves ronggyal portalanítani, és ugyanez vonatkozik a lábtörlőre is. Rázzuk ki, és töröljük át egy enyhén vizes ronggyal vagy felmosóval.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...