2023.03.15. 17:20:00 8331 314

Hangterápia: Tálak, gongok és dobok a testi és a lelki egészségünkért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A meditáció elcsendesíti az elmét, míg a megfelelő zene képes javítani a hangulatunkat. A hangfürdő pedig mindkettőt képes elérni. A hangterápia és a hanggyógyítás olyan ősi meditációs gyakorlatok, amelyek fizikai és mentális hatásokkal is járnak.

Tibeti hangtál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tibeti hangtál

A sikeres meditációt nyugtató zenével is alá szokták támasztani, mert bizonyos hangok és vibrációk relaxációs hatással bírnak az emberi agy számára. Nem véletlen az sem, hogy a természeti népek számos csoportja zenével - dobszóval, csörgő hangot adó hangszerekkel és énekléssel - kísérték spirituális szertartásaikat.

Guinness rekorder hangtál

A világ legnagyobb hangtálja, nevezetesen a Samsara, éppenséggel kis hazánkban található! Garáb rejti a méreteiben és ellazító erejében szintén hatalmas tál további különlegessége, hogy a kezelés során a belsejében is tartózkodhatnak mindazok, akik eljutnak ide egy nem mindennapi hangfürdőzésre.

Hogyan zajlik a hangtál kezelés?

A tibeti eredetű hangfürdő tibeti énekes tálak, kristálytálak és más zeneterápiás hangszerek használatával létesít olyan légkört, amelyben tudatállapotunk sikeresen megváltozhat. A különböző, zengő hangú hangszerek más és más frekvencián szólalnak meg, így az agyhullámok stimulálása révén mély relaxációs állapot érhető el, miközben csukott szemmel fekszünk a foglalkozás során. A tálakat a terapeuta a testünkre és a helyiség különböző pontjaiba is elhelyezheti, amiket egy arra alkalmas “ütővel” szólaltatnak meg.
A feszültségoldás és az izomlazítás mellett a hangfürdő általában a vérnyomást is csökkentheti, hiszen a kezelések eredendő célja az emberi szervezet egyensúlyának újjáteremtése és megőrzése. A tibeti éneklő tálak azonban nem csupán önállóan, de más hasonló terápia pl. jóga és masszázs kiegészítő eleme ugyancsak lehet.

Az előidézett tudatállapot segíthet tisztázni érzelmeinket és gondolatainkat, és ebben van egy olyan buktatója is az ilyesfajta meditációnak, hogy kellemetlen emlékek is előtörhetnek általa.
Természetesen más esetekben (várandósság, epilepszia stb.) is lehet ellenjavalt a részvétel, így mindenképpen tanácsos egészségügyi állapotunkról tájékoztatni a terapeutát a kezelésen történő részvétel előtt!

Forrás: www.hangtalterapia.hu; https://theeverygirl.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...