2018.06.19. 12:00:36 10813 276

Hamburgert a grillen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a nyár, itt a grillezés szezonja. Kertvárosban vagy nyaralóövezetekben bandukolva hétvégente főleg, de meleg nyári estéken viccesen markánsan lehet érezni a piruló hús, a kolbászkák, megannyi finomság illatát. Bizonyos fogásoknak kifejezetten jót tesz a szabadtéri sütés, és nem extra ételekről van szó, könnyedén elő tud vele bárki rukkolni.

Hamburger hús a grillen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamburger hús a grillen

Őrületesen bonyolult rendszerű grillsütőre sincs szükségünk, vagy fantasztikus kerti épített sütőkomplexummal, egy egyszerű, faszénnek való tálcával rendelkező kis fapados grillező is megteszi. Ha körültekintően járunk el, és megfelelő szenet illetve parazsat tudunk a grillező rács alá rityenteni, akkor már félig egyenesben is vagyunk. De nézzük az egyik tipikus kerti sütésre való nyári fogás trükkjeit, szigorúan szem előtt tartva, hogy ahány ház, annyi szokás. Tisztában vagyunk vele, hogy mindenkinek megvan a saját maga hamburger receptje, de ha mégsem, ezt a viszonylag egyszerűt könnyen összedobhatjuk egy laza nyári estén magunk és a barátaink számára.

Hamburger kábé négy személyre

  • 2 csomag (darabonként 500 g) darált marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 lapos kávéskanál barnacukor
  • némi olaj
  • tarka bors
  • paradicsom, uborka, saláta

  • lap cheddar sajt
  • hamburgerzsemle
  • ízlés szerint majonéz, ketchup, mustár, barbecue szósz, egyéb finomságok
  • alufólia, vagy fóliatálca

Hogyan essünk neki

A darált húst nagyobb keverőtálba tesszük. A hagymát apróra kockázzuk, a cukorral együtt dinszteljük, akkor jó, ha a hagyma üveges, puha, és a cukor karamellizálódott. Amikor tökéletesen üveges a hagyma, picit sózzuk, picit darálunk rá a borsból, és az egészet ahogy van, melegen ráöntjük a húsra. Ez után a kis kezünkkel alaposan összegyúrjuk a darált husit ezzel a hagymás-olajos-fűszeres cuccal, majd letakarva a hűtőbe tesszük. Beizzítjuk a faszenet a grillben. A darált húsból pogácsákat formázunk, és a grillen megsütjük.

Tippek

Namost. Mint említve volt már, hogy ahány ház, annyi szokás, én egy – a saját életemet rendkívüli mértékben megkönnyítendő – trükköt találtam ki a sütéshez. Pláne, hogy egy özönvíz előtti, nem túl elegáns grillező apparátuson kell bűvészkednem. A pogácsákat nem direkt, közvetlenül teszem a grillre, hanem egy alufólia négyzettel együtt. Emiatt sem a hús kisülő leve nem csepeg le a tűzre további füstbombákat gerjesztve, sem a pogácsa nem ragad hozzá a rácshoz. Mivel a fóliákat nem csukom össze, végig nyomon tudom követni, milyen állapotban van a húspogácsa. Amikor már „kifehéredett” a hús a sütés következtében, akkor már rá tudom forgatni a sütőrácsra.

Hamburgerbuci helyett felhasználhatunk magos császárzsömlét is akár, vagy bármilyen olyan pékárut, amibe bele tudjuk pakolni a húst és a zöldségeket.

Gluténmentes verziójaként egyszerűen két nagyobb jégsaláta levélbe helyezzük a hamburgerhúst és a többi tartozékot.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...