2020.10.28. 13:20:17 10763 272

Hálószobatitkok: 5 tipp, hogy távol tartsd a vírust
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne állj meg a maszknál és a kézmosásnál – saját otthonodban is sokat tehetsz azért, hogy megelőzd a behurcolt kórokozók terjedését. Óvd meg családod egészségét, és törekedj a maximális higiéniára a hálóban és a gyerekszobában. Tanácsaink segítenek, hogy egyetlen részletről se feledkezz meg, és időben megfékezd a vírusok szaporodását. (Hirdetés x)

Dormeo - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dormeo

Eddig úgy gondoltad, hogy heti kétszeri porszívózással és felmosással ki is pipálhatod a takarítási teendőket a hálószobákban? Nem igazán. A mostani helyzetben elengedhetetlen, hogy további lépéseket tegyél a maximális higiéniáért annak érdekében, hogy a családban senki ne fertőződjön meg – és ha ez mégis megtörtént, ne fertőzzön meg más családtagokat.

1. tipp: Válassz antibakteriális matracot levehető huzattal

Tudtad, hogy több millió poratka is hemzseghet az ágyadban, ahol te napi 8-10 órát töltesz? Ha matracod elmúlt 10 éves, ne halogasd tovább a cserét. Az új matracnál pedig nemcsak a keménységre és a méretre, hanem a maximális higiéniára is érdemes odafigyelni. Válassz antibakteriális és antiallergén matracot, amelynek huzata lecipzározható és mosógépben mosható.

Az új Dormeo Ergo Comfort matrac huzata speciális CleanEffect® kezelést kapott, így rendkívül ellenálló a poratkákkal, baktériumokkal és levegőben lévő mikrobákkal szemben – ezzel biztosítva a nyugodt és pihentető alvást akár éveken át. A higiénia rendkívül fontos a megfelelő és minőségi alvás érdekében, hiszen a jó alvás életminőségünk és immunrendszerünk alapja.

2. tipp: Válassz megfelelő ágyneműt

A Dormeo alvásszakértő márka ajánlása szerint párnáinkat és paplanjainkat érdemes 2-3 évente cserélni, mert hamar elhasználódnak, megtelnek poratkákkal és elhalt hámsejtjeinkkel (amelyekből egyébként a baktériumok táplálkoznak).

A Dormeo ágyneműk gyártása során a legjobb minőségű, természetes alapanyagokat használják fel. A természetes alapanyagok jól szellőznek és kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkeznek, így meggátolják az izzadást, a folyamatosan váltakozó hideg-meleg érzést, illetve megelőzik a poratkák elszaporodását az ágyban – így vigyáznak egészségünkre.

DormeoDormeo

3. tipp: Tartsd tisztán az ágyadat

Nem elég megvásárolni a minőségi matracot és ágyneműt, gondoskodni kell arról, hogy sokáig frissek maradjanak. Az ágyneműhuzatot érdemes hetente, a párnát és paplant pedig évente 2-3-szor kimosni. A matracról se feledkezzünk meg: 1-2 havonta vegyük le a huzatát, és tegyük mosógépbe, 3 havonta pedig szórjuk be szódabikarbónával, és alaposan porszívózzuk át. A védelmet fokozhatjuk, ha plusz matracvédőt is használunk a lepedő alatt, így alvókörnyezetünk még tovább friss és higiénikus marad.

4. tipp: Aludj, hogy ne legyél beteg

Tudtad, hogy könnyebben megfertőződhetsz, ha nem alszol eleget? Vizsgálatok tanúsítják, hogy a 4-5 órás alvás következtében a természetes immunitás akár 70%-kal csökkenhet. Ennek következtében szervezeted nehezebben birkózhat meg a vírusokkal, például a koronavírussal. Szerencsére megfelelő mennyiségű és minőségű, 7-9 órás alvással javíthatod a szervezeted védekező-képességét.

5. tipp: Ki a porfogókkal

Ülj az ágyra, és nézz körbe a hálóban és a gyerekszobában! A sok dísztárgy, plüss és játék igazi porfogók, próbáld minimalizálni a számukat, vagy rendszeresen fertőtleníteni őket. Gondolj csak bele, egyetlen náthás családtag mennyi kórokozót szór szét otthon. Mosd gyakran a játékokat, ágytakarókat, díszpárnákat, és ne feledkezz meg a függönyökről sem, amelyek szintén összegyűjtik a port és egyéb szennyeződéseket. Fertőtlenítsd a villanykapcsolókat, és szellőztess gyakran. Ha tudod, tedd ki napozni az ágyneműt: a napfény természetes fertőtlenítő hatású, segíthet megelőzni a kórokozók szaporodását.

Még többet tudhatsz meg az alvás és az immunrendszer kapcsolatáról, ha ide kattintasz.

Szép álmokat kíván: a Dormeo

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...