2017.03.23. 14:00:03 14295 352

Hagyj itt csapot-papot! Irány az erdő!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnél maximálisan kikapcsolódni? A legjobb módszer erre, ha egy kicsit elmész otthonról - legalábbis nálam csak ez válik be. Persze otthon is lehet pihengetni, de egészen biztos, hogy nem bírod ki anélkül, hogy legalább egy mosást ne készíts be a mosógépbe..., és valószínűleg a teendők körül jár majd az agyad. Viszont, ha nem vagy otthon...rögtön más a helyzet!

Erdei séta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erdei séta

Egy egyszerű erdei túrához nem kell drága túracipő, sem különleges felszerelés, bármikor neki vághatsz a rengetegnek, és az egyik legjobb program, amit a családoddal együtt csinálhatsz. Ráadásul valószínűleg nem kell messze sem menned, hiszen majd’ minden település mellett van egy erdő. Persze vannak kiemelten szép részek is az országban, így ha nem bánjátok, hogy egy kicsit utazni kell, akkor kiválaszthattok egy távolabbi túraútvonalat is.

Íme, egy-két szép erdei útvonal, amit bátran ajánlunk.

Szalajka-völgy, Szilvásvárad

Kiépített erdei túrázó hely a Bükkben, ahol a Szalajka-patak mentén sétálhatsz, megnézheted a Fátyol-vízesést, ehetsz füstölt pisztrángot és közben friss levegőt szívhatsz. Egy kellemes délutáni program.

Normafa, Budapest

Ha budapesti vagy, akkor kézenfekvő választás a Normafa, ahova fogaskerekűvel és gyermekvasúttal mehetsz fel, de a fittebbek, akár fel is tekerhetnek a hegyre. Fincsi rétest lehet itt kapni, el lehet sétálni a János-hegyi Erzsébet-kilátóig, de választhatjuk a Libegőt is, amivel leszánkázhatunk a hegyről, közben gyönyörködhetünk a budai panorámában. Ideális hétvégi program. A Normafa egyébként a Pilisi parkerdő része, amely olyan szép helyekkel büszkélkedhet még, mint például Dobogókő, a Rám-szakadék - itt már szükség lehet arra a bizonyos túrabakancsra, sőt, kamáslira is -, a Holdvilág-árok, a Dera-szurdok és még sorolhatnánk. Egytől-egyig mesés helyek!

Cuha-völgy, Bakony

A Cuha völgyében, a vén Bakony ölelésében gyönyörű szép kirándulóhely bújik meg, ahol mellettünk csobog a Cuha-patak, susognak a fák, nyílnak a vadvirágok és alagutakat, barlangokat is láthatunk. Hosszasan sétálhatunk itt, akár 17 km-t is, de rövidebb szakaszt is meglátogathatunk. Vagy egyszerűen csak menjünk el az Ördög-rétre és süssünk szalonnát az egyik kiépített tűzrakó helyen.

Mecseki parkerdő

Ha Pécsett élnénk, akkor idemennénk kirándulni. Patakvölgy, tavacska, kilátók - főként ezeket érdemes meglátogatni - , forrásvíz, jó levegő, védett növények és minden, ami egy szabadban töltött szép délutánhoz kell.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...