2017.03.31. 11:20:20 16337 389

Hadüzenet a pazarlás ellen - 10 frissentartó tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de mi nem igazán engedhetjük meg magunknak, hogy pazaroljunk. Mégis sokszor előfordul, hogy ránk romlik az étel. Éppen ezért nagyon örültem, amikor ezeket a tippeket megtaláltam a brightside.me oldalon. Ha neked is a szívügyed lenne a pazarlás kiiktatása, akkor olvass tovább szaporán!

Fejes saláta, egészség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejes saláta, egészség

1. Újhagyma vízben

Az újhagyma egy pohár vízben tovább friss marad, sőt, még növekedhet is egy kicsit.

2. Friss zöld fűszerek befőttes üvegben

Sőt, nemcsak a zöld fűszerek, hanem a fokhagyma és a vöröshagyma is sokáig megőrzi a minőségét, ha befőttes üvegben tárolod. A petrezselyem, a bazsalikom és a többi kedvenc zöld fűszered szintén megtartja a frissességét a befőttesben a hűtőbe helyezve akár egy hónapig is.

A zöld fűszereket egyébként le is fagyaszthatod kis csomagokban, főzéshez úgy is szuperül felhasználható.

3. Tejföl fejjel lefelé

A brightside.me szerint a tejföl, akár kétszer tovább is megőrizheti a minőségét, hogyha fejjel lefelé teszed be a dobozát a hűtőbe. Így vákuum keletkezik, és ez megakadályozza a bacik szaporodását.

4. Répát homokban

A répát a legjobb, ha addig tartod a földben, amíg csak lehetséges, utána pedig egy homokkal teli ládában tárolod. Így lelassíthatod a romlás folyamatát.

5. Alma a hűtőben

Bár az almát nem szükséges a hűtőben tárolni, és egyébként is egész sokáig eláll, de ha nincs spájzod, akkor jó tudni, hogy azért a hűtőszekrénnyel sincs olyan nagy probléma. Több hónapig eltartható itt az alma, anélkül, hogy romlana az íze.

6. Saláta papírban

A saláta tovább friss marad, ha papírtörlőbe csomagolod a leveleket, s így teszed a hűtőbe, mivel az felszívja a nedvességet, és nem engedi a leveleket fonnyadni.

7. Tejet a fagyasztóba

Műanyag flakonban lefagyaszthatod a tejet, csak ne töltsd tele, mivel növekedni fog a térfogata. A legjobb, ha friss tejet fagyasztasz le, és maximum 4-6 hétig tartod a jégszekrényben. Hűtés és fagyasztás - további hasznos információk>>

8. Virslit a jénaiba

A virsli tovább eláll a hűtőben, ha üvegtálban például egy jénaiban tárolod ott, ha pedig 3-4 napon belül mégsem ennéd meg, akkor mehet a fagyasztóba.

9. Tojást a fagyasztóba

Az egész tojás nem, de feltörve már fagyasztható, így nyugodtan fagyaszd le például jégkockatartókban.

10. Bogyós gyümölcsök mosatlanul

Hamarosan itt az eperszezon (aztán jön a többi bogyós a málnától a szederig). Ezeket a finomságokat a legjobb, ha mosatlanul teszed a hűtőbe, papírtörlő rétegekkel elválasztva, és ne fedd le a dobozt.

Forrás: brightside.me

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...