2021.04.21. 17:15:00 10215 310

Ha unod a csokisat, süss egy könnyű vaníliásat: Íme, egy klasszikus alaprecept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a konyhatündérek szakértelmének mércéje? Piskóta, csokis piskóta, macaron, egészen a formatortákig? Van egy másik irányvonal is, amin elindulhatunk: egy egyszerű, de annál sokoldalúbb sütemény, ami ezerféleképpen tehető kalandosabbá.

Vaníliás piskótatorta porcukrosan - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vaníliás piskótatorta porcukrosan

Én bármikor megennék egy könnyű, vaníliás süteményt csak úgy, porcukrosan. Persze krémmel és mázzal is fel lehetne dobni ezt a bármilyen alkalomra megsüthető alapreceptet, de én inkább megvárom hozzá a friss gyümölcsöket.

Vaníliás sütemény alaprecept

Hozzávalók:

175 gr porcukor,

175 gr lágy vaj vagy ugyanennyi sütőmargarin,

175 gr átszitált liszt,

3 db nagy tojás,

1 teáskanál sütőpor,

1 teáskanál vaníliakivonat,

1 csipet só.

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, Vékonyan kenjünk ki egy kisebb tortaforma oldalát, az aljába pedig vágjunk tapadásmentes sütőpapírt.

  2. Az összes hozzávalót öntsük bele egy jó nagy keverőtálba – a tojásokat előtte fel is verhetjük, hogy könnyebb legyen a dolgunk, és kb. 1 perc alatt keverjük simára. Használhatunk fakanalat, ha gyakorlottabbak vagyunk, de tökéletes megoldás a kézi keverő és a konyhai robotgép használata is. Egy a lényeg, ne keverjük túl a tésztát!

  3. Kanalazzuk bele a masszát az előkészített tortaformába, a tetejét szépen simítsuk el. A sütő középső polcára helyezve süssük meg a tortát. Ehhez 45-50 perc biztosan kelleni fog, de 40 percnyi sütés előtt nem ajánlatos kinyitni a sütő ajtaját, mert összeeshet a tésztánk. Amikor a sütink teteje aranyszínűvé válik, tűpróbával nézzük meg, hogy a belseje is átsült-e.

  4. Hagyjuk úgy 5 percig a formában hűlni a megsült vaníliás tortát, majd óvatosan futtassunk körbe egy éles kést a tortaforma belsejében, hogy biztosan elváljon tőle a tészta. Ezután fordítsuk ki a tortát rácsra, hogy az alja is kihűlhessen.

  5. Utolsó mozzanatként tálalhatjuk egyszerűen porcukorral, friss gyümölcsökkel és sodóval is, de kettévágva meg is tölthetjük kívánságunk szerinti krémmel, és különféle mázzal is bevonhatjuk ezt a finom tortát.

  6. Fogadjuk a bókokat, akár egy sztárcukrász!

Forrás: www.houseandgarden.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...