2022.03.04. 15:00:47 7241 259

Ha úgy érzed megőrült a világ - hogyan kapcsolj ki?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fontos, ami a világban történik, és szívbe markoló, ami most Ukrajnában zajlik. Nem vagyunk sem politikai, sem történelem szakértők, így maradunk a saját kaptafánknál, és megpróbálunk abban segíteni, hogy a saját mentális egészséged érdekében egy kicsit kiléphess a hírek káoszából.

Kertészkedés tavasszal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kertészkedés tavasszal

A minap már ágyúdörgéssel, puskaropogással, háborúval, orosz szavakkal, mondatokkal álmodtam, ekkor döbbentem rá, hogy egy kicsit el kell távolodnom az Ukrajnában zajló eseményektől. Csak akkor tudunk másoknak segíteni, vagy akár a családunkat ellátni, ha mi magunk rendben vagyunk. Íme pár dolog, amit megtehetsz, hogy a saját valóságodhoz újra kapcsolódni tudj.

1. Koncentrálj egy kicsit a szűkebb környezetedre!

Kapcsold ki a tévét, a telefont és a rádiót is, a saját családodra koncentrálj csak. Azokra, akik ott vannak körülötted. Igyatok meg együtt egy teát vagy egy forró csokit, beszéljétek meg, kinek milyen volt a napja.

2. Legyél sokat a levegőn!

Bár hűvös van, a nap csodásan süt, így mindenképpen érdemes kimenni a szabadba. Sétálj egy nagyot egy parkban, vagy egy erdőben. Kertészkedj, úgy is jön a tavasz! Mondanám, hogy ne gondolj közben semmire, de az úgy sem fog menni, így inkább azt javaslom, hogy tereld a gondolataidat valamilyen pozitív dologra, például a közelgő négynapos hosszú hétvégére vagy a legkedvesebb hobbidra, barátodra.

3. Beszélgess a barátaiddal!

Mikor találkoztál utoljára a barátaiddal? A Covid miatt valószínűleg elég régen... Itt az ideje, hogy felhívd őket és szervezzetek egy találkozót!

4. Mozogj!

Kapcsold be a zenét, és táncolj, fuss, jógázz, kerékpározz! Bármilyen mozgás megteszi, ami jól esik, és szívesen csinálod! Ne erőltesd, most tényleg csak azt és annyit, ami jól esik!

5. Engedd meg magadnak az örömöt!

Igen, szörnyű, ami a szomszédban történik, és segítenünk emberi kötelesség, ugyanakkor ne érezz lelkiismeret-furdalást, ha veled éppen valami jó dolog történik. Merd megélni az örömöd.

6. Meditálj!

Próbálj ki egy irányított meditációt, hogy újra kapcsolódni tudj önmagadhoz.

7. Ha már jól vagy, segíts Te is!

Segíts az adománygyűjtésben, csatlakozz civil kezdeményezésekhez - rengeteget találni a Facebookon, illetve a következő szervezetek bármelyikén keresztül adományozol, az biztosan jó helyre fog kerülni:

Baptista szeretetszolgálat

Magyar Máltai Szeretetszolgálat>>

Unicef

Ökumenikus segélyszervezet

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...