2015.07.04. 08:34:48 9577 259

Ha nyaral a patika – Mit vigyél magaddal a nagy utazásra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emlékszem, gyermekkoromban bárhová is indultunk, bármilyen járművel (nálunk a „bármi” a busz és az autó fogalmában ki is merült), mindig volt nálunk „utazás elleni gyógyszer”. Ami persze nem az utazást akadályozta, hanem a kanyargós utak okozta hányingert.

Utazó gyógyszertár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazó gyógyszertár

Ez a kis bogyó most már a mi (a párom és én) „utazós” gyógyszertárunkban is ott lapul. De mi az, amit még érdemes magunkkal vinni, ha nyaralni indulunk, akár kettecskén, akár gyerekekkel, akár baráti társasággal.

Ami mindenképp kerüljön be a „nyaralós patikádba”

  • Sérülés esetén jól jön a fertőtlenítőszer, sebhintőpor, ragtapasz, steril kötszer. Ezek csak az apróbb bajok esetén elegendőek. Mélyebb vágott, szúrt sebek esetén szakszerűbb ellátás szükséges.

  • Ha még úton vagyunk, vagy ott vár ránk egy hosszabb autós, buszos, esetleg a hajós túra, mindenképpen legyen nálunk olyan gyógyszer, mely az esetleges hányingert, rosszullétet, émelygést csillapítja.

  • Azt már nyilván a párok, család is kitapasztalta, melyek azok a gyógyszerek, melyek a különféle fájdalmak (fej, fül, derék, ízületi stb.) esetén hatásosak lehetnek. No, ebből mindenképp kerüljön egy adag a gyógyszeres csomaghoz. De megeshet, láz csillapításáról is gondoskodnunk kell, úgyhogy az erre alkalmas kapszula, szirup is megutaztatható.

  • A fent említett láz lehet napszúrástól is, de okozhatja valamilyen vírusok fertőzés, esetleg megfázás is. Utóbbi járhat náthával, köhögéssel is. Erre mindenképp vigyünk valamilyen köhögéscsillapítót, meghűlés elleni forró italport.

  • Ha nem amiatt görcsölünk, hogy jól sikerüljön a nyaralás, hanem egyéb, emésztési, vagy menstruáció okozta fájdalmaink vannak, mindenképp legyen kéznél valamilyen jól bevált görcsoldó.

  • Ha már a görcsöknél tartunk, a túlzásba vitt evészet, ivászat a hasmenés mellett szélgörcsöket is okozhat. Ezek csillapítására is szükségünk lesz, ha felhőtlen pihenést szeretnénk.

  • Napégés, szúnyog-, illetve rovarcsípés esetén keletkező kellemetlen, fájdalmas pirosság enyhíthető valamilyen hűsítő krémmel. Ha egy idegen rovar úgy gondolta, mi leszünk a délutáni csemegéje, a magunkkal vitt kalcium (ampulla vagy pezsgőtabletta formájában) enyhítheti a csípéssel járó kellemetlenségeket. Hogy megelőzzük a szúnyog- és rovartámadást, legyen nálunk a jól bevált riasztóspray is.

  • Ne feledkezzünk meg az intim területek védelméről nyaralás idején sem, az intim mosakodót, törlőkendőt, kézfertőtlenítőt se hagyjuk otthon. És bármilyen szabályos a ciklusunk, azért mindig legyen nálunk elegendő, betét, tampon.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...