2018.02.18. 14:04:37 40112 379

Ha nagyon ragad – Tippek a ragtapasz gyorsabb eltávolításához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kisebb sérülések szinte minden családban előfordulnak: a gyerkőc elesik, nekimegy ennek vagy annak, esetleg mi szeljük túl nagy szenvedéllyel a hagymát/húst/zöldségeket/gyümölcsöt, és ezt az ujjunk bánja. Ilyenkor előkerül a kis házi patikánk, aminek nélkülözhetetlen kelléke a sebtapasz.

Ragtapasz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ragtapasz

A seb fertőtlenítése után aztán a „bibi” méretének megfelelő tapasz kerül rá. Persze, a stílus sem mindegy, hiszen apró királylányoknak királylányos, vagány kisfiúknak pedig autós dukál!:-) Mi felnőttek, általában maradunk a hagyományos színűnél. A lényeg, hogy tapadjon!

Hát ez az!

Mert a sebtapasszal általában csak két gond van. Vagy nem tapad eléggé a bőrünkre, így gyakran, akár naponta is cserélnünk kell. Vagy annyira ráragad, hogy a gyógyulás, vagy az aktuális csere alkalmával alig bírjuk levenni a bőrről, újabb fájdalmakat okozva ezzel. Utóbbi gondhoz van néhány tippünk!

Távolítsd el fájdalommentesen a ragtapaszt!

Ha apróbb sebbel van dolgunk, általában egy gyors mozdulat, és már lent is van a tapasz! Nagyobb „bibi” esetén viszont érdemes óvatosabbnak lennünk. Pláne, ha a kötés túlságosan ragaszkodik a bőrünkhöz!

Ha gyermek a „sebesült”!

Náluk szintén nem egyszerű a sebtapasz eltávolítása, hiszen ők még nehezebben tűrik a fájdalmat, illetve kisebb korban a huzamosabb ideig (kb.fél perc:-)) tartó egy helyben való ülés/állás is igen nehéz feladat. A kisebbeknél langyos vízzel érdemes leáztatni a tapaszt, akár az esti fürdés előtt, már a fürdőkádban ülve. Észre sem fogják venni, hogy leszedtük a ragasztót!

Hogy „olajozottan” menjenek a dolgok!

Ha nem tudod könnyen eltávolítani a ragtapaszt a bőrödről, kend le egy kis olajjal! Egy olajba mártott vattapamacs segítségével kend be a tapaszt, az „leoldja” a ragasztóanyagot a bőrről, és máris fájdalommentesen lehúzható a tapasz! A sebre azért vigyázz, hogy abból ne kerüljön az olajból! Elvileg bármilyen olaj megteszi, de talán érdemesebb valamilyen babaolajnál maradni!

Nem csak az olaj jó!

Ha nem maszatolnád össze olajjal a bőröd, a sebre használt fertőtlenítőszerrel kend le a tapaszt, hagyd állni egy picit, végül húzd le könnyedén a „ragacsot”.

Ha ott a var…

Ha varos a tapasz alatti seb, pláne óvatosan kell vele bánnunk! Nem szabad hirtelen lerántanunk a ragasztót, hiszen a rátapadt heget is könnyen leszedhetjük, és seb nehezebben gyógyul majd, újra vérezni kezd. Az olajos megoldás is itt jó lehet, legjobb, ha egy kis vattapamacs segítségével óvatosan a bőr és a tapasz közé juttatjuk a „folyadékot”, és lassan lehúzzuk a sebtapaszt.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?