2023.06.01. 12:15:00 6052 227

Ha kihagynád a kötelezőket: Könyvajánló a "nyári szünetre"
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Misi Mókus és Mirr-Murr kalandjai szórakoztatóak, de felnőttként talán másféle olvasmányra (is) vágyunk, mint amiket kisiskolásaink miatt leszünk kénytelenek olvasni, és jól van ez így! Habár a Tüskevárat és Az Egri csillagokat fejlőtt fejjel is érdekes lehet újraolvasni, mégis érdemes másfajta könyveket is a kezünkbe venni idén nyáron.

Könyvolvasás kirándulás szünetében - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Könyvolvasás kirándulás szünetében

Vannak olyan könyvmolyok, akiknek nincs meghatározott műfaji megkötése, és változatos témákban szeretnek olvasni; én most az ő fejükkel próbáltam gondolkodni, hogy a könnyedebb és a gondolkodtatóbb történetek közül is kerüljön néhány kötet az idei nyári ajánlóba.

Pikáns fagylalt

Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Lehet-e Mr. Téves Számból Mr. Igazi? Lehet valaki az életben és a szerelemben is szerencsétlen? Olivia azt gondolja, hogy igen, amíg egy ismeretlen számról szexi üzenet nem érkezik a mobiljára. Azonban névtelen SMS-partnere idő közben felfedezi, hogy a lány, akihez véletlenül kerültek az érzéki üzenetek, valójában legjobb barátja balszerencsés “kishúga”.

Majdnem túl citromos “limonádé”

Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van

Egy első ránézésre átlagos nő - aki tökéletesen elvan egyedül - hirtelen azon kapja magát, hogy mindent megtenne azért, hogy egy bizonyos férfi figyelmét felkeltse.
Eleanor furcsa, és furcsa véletleneknek köszönhetően egy új munkatárs is mindig az útjába kerül. A hétköznapok felbolydulása révén azonban olyan érzelmek és emlékek is a felszínre kerülnek, amelyek magyarázatot adnak arra, hogy egy introvertált, fiatal lány miért süppedt ekkora magányba.

Csobbanás a vízbe, másként

Nathan Harris: A víz édes íze

Az amerikai polgárháború előtti és alatti időszakról valahogyan több információ jutott el hozzánk, mint a rabszolgák felszabadítása utáni évek történéseiről. Ebből a regényből megtudhatjuk, hogy képes-e az emberség és a remény legyőzni a rasszizmust, valamint azt is, hogy a hirtelen jött szabadság nem mindig adja azt, amit eredetileg várnak tőle.
A korábban ültetvényeken robotoló testvérpár meg szeretné találni az édesanyját. Vannak, akik segítik a túlélésben őket, ám ezt a fehér közösség többsége nem nézi jó szemmel.

Külföldi nyaralás

Jennifer Probst: Egy nyár Itáliában

Könnyed, de éppen annyira, hogy a három generáció történetén keresztül megismert titkok és hagyományok mégiscsak izgalmasak maradjank: Egy olasz körutazás mesterien leírt helyszínei adják a színterét a Ferrari nők nyaralásához, miközben a különböző problémákkal küzdő családtagok válaszút elé érkeznek.

Képeslap helyett levelek

Rachel Hore: Utolsó levél haza

Egy külföldi utazás véletlen morzsákat szolgáltat a közelmúltban traumatizált nő származásáról, aki kapva kap az alkalmon, hogy visszavonulhasson a jelen problémái elől a múltba. A megsárgult levelekből megismert, II. világháború idején szövődött szerelem hatással lehet a történésznő életére?

Történelmi kalandozás

Bauer Barbara: A fényfestő

Cecil sikeres művész, a párizsi társaság megbecsült tagja. Ő azonban nem érzi teljesnek magát, így egy halvány gyermekkori emléket követve Budapestre érkezik az 1956-os forradalom után. Életét váratlan fordulatok és egy sorsszerű szerelem is egyengetik, hogy művészként és nőként is megtalálhassa a vágyott helyét.

Titkolózó szerelem

Rose Tremain: Lily - a bosszú meséje

Egy elhagyott kisbaba és megtalálójának rendhagyó történetét, illetve a viktóriánus Londont ismerhetjük meg a regény oldalain keresztül. Vajon a bosszú és a szerelem megférhet egymás mellett, miközben a nővé érő, hányatott sorsú lány megpróbál túlélni ebben a kegyetlen világban?

Kamupasi esküvőre

Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Ki szeretne szingliként részt venni testvére egzotikus esküvőjén? Catalina aztán biztosan nem, így kényszerből elfogadja a (számára) kiállhatatan munkatársa ajánlkozását a kamupasi szerepére. A férfi bármit is tesz, Catalina nem hiszi el, hogy az nem a színjáték része, ráadásul a rokonok előtt sem kellene lebukni a hazugsággal.

Forrás: www.libri.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...