2021.01.28. 18:00:00 12083 311

Ha jó levegőt szívnál: Ezek a legegyszerűbb DIY légfrissítők kemikáliák nélkül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rengeteg légfrissítő közül válogathatunk már a boltok polcairól, bár a legtöbbnek számomra túl erős vagy túlságosan mű az illata. Aki ezen felül még a felhasznált kémiai anyagoktól is irtózik, könnyen elkészítheti saját környezetbarát változatát otthona levegőjének felfrissítésére!

Illóolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Illóolaj

Közkedvelt növényeink és azok illóolajai ismét a segítségünkre sietnek, hogy egyszerű, de annál nagyszerűbb módon oldhassuk meg a légfrissítés feladatát.

Virágok és fűszernövények

Télen szárítva, nyáron frissen szedve az illatozó fűszernövények és a mutatós virágos növényeink a legkörnyezetkímélőbb megoldások. Használhatunk rozmaringot, mentát vagy levendulát, de a muskátli és a rózsa szirmai is éppoly jól megfelelnek a célunknak.

Házilag készített illatpárna

Ha az előző módszernek a vázán és a kis tálkán kívül más keretet adnál, készíts kisebb párnákat! Kis tüllzacskókat vagy magunk varrta párnákat kell csupán megtöltenünk például szárított levendulával, rozmaringgal vagy teafűvel. Keverve is párosíthatjuk a nekünk tetsző illatokat, hogy azok aztán ruhásszekrényeinkben és az autónkban is illatozhassanak.

Citromolaj és sütőpor

A sütőporral sikeresen semlegesíthetjük a kellemetlen illatokat, míg a citrom isteni illatú olaja felfrissíti szobánk levegőjét. Egy szórófejes flakonban öntsünk 3 pohár vizet, adjunk hozzá másfél kanál sütőport és csepegtessünk bele 35 csepp citromolajat. Miután jól összeráztuk, a keverékünk máris bevetésre kész!

Narancs és szegfűszeg

Akár családi relaxációs program is kerekedhet abból, amikor a jól bevált „karácsonyi illatosítót” ismét elkészítjük. Amíg kapni friss narancsot, érdemes 1-1 darabot jól megszurkálni szegfűszeggel.

Bambuszpálcika és illóolajok

Egy mutatós üveget töltsünk meg babaolajjal és csepegtessünk bele a kedvenc illatú illóolajunkból! A narancsolaj mindig jó választás. Ezután csupán néhány bambuszpálcikára lesz szükségünk, hogy azokat az üvegbe állítva a kellemes illat szétárasztására fogjunk hadrendbe.

Az illóolajokról szakértői cikkünkben bővebben is olvashatsz: Miért használjunk illóolajokat?

Forrás: activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...