2014.07.08. 11:48:42 8458 20

Ha hírességekkel szeretnél összefutni: nyaralj Mallorcán!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több európai úti cél is büszkélkedhet azzal, hogy híres színeszek, színésznők, sportolók vagy modellek töltik ott a nyári pihenőt. Nos, Mallorca is egy ilyen sziget. Persze nemcsak ezért érdemes felvenni a lehetséges célállomások közé, de nagy eséllyel belefuthatunk többek között például Michael Douglas-be és Catherine Zeta Jones-ba, akik szinte tiszteletbeli lakosnak számítanak a spanyol gyöngyszem területén. Ezenkívül természeti szépségekben sem szűkölködik a sziget. :)

Mallorca - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mallorca

Az Útikritika.hu-tól megszokott őszinte jellemzést olvashatsz Mallorcáról.

Mit kell tudnod Mallorcáról?

Májustól-októberig érdemes nyaralni a szigeten, hiszen az időjárás fantasztikus. A fiataloknak, illetve akik nyüzsgésre vágynak, azoknak inkább a júniustól augusztusig tartó időszakot javasoljuk, mert a főszezonon kívül nem nagy az élet, inkább a nyugalmasabb nyaralás és a kirándulások híveinek való. Nincs időeltolódás Magyarországhoz képest, repülés Wizzair-rel két és fél óra.

Gyermekes családoknak való nyugis települések: pl. Alcúdia (a strandon sekély a tenger) és Soller; nyugis Ca'n Picafort is, és általában a Palma-tól (főváros) a szigeten távolabbra eső részek, ahová viszont komplikáltabb a reptéri transzfer.

El Arenal a legszokványosabb hely, tele piás némettel és brittel, kicsit zajos hely Santa Ponca is.

A legszebb öblök Cala d'Or-nál vannak, ide érdemes elautókázni. Autóbérlésre feltétlenül szükség van a sziget megismeréséhez, mert a távolsági busszal csak körülményesen vagy egyáltalán nem érhetők el a legszebb helyek. Az autóbérlés nem túl drága, kb. 130-140 euró egy hétre, plusz üzemanyag (középkategóriás kocsi). Rengeteg autókölcsönző van, és persze lehet egy-két napra is kölcsönözni, nemcsak egy hétre.

Katedrális, Mallorca, PalmaKatedrális, Mallorca, Palma

10 dolog, amit tetszett Mallorcán

  1. Igazi mediterrán feeling, tenger, napsugár, színvonalas infrastruktúra, tisztaság
  2. A fenékáztatáson kívül sok kirándulási lehetőség van, kulturális látnivalók
  3. Korrektek a szálláshelyek, fejlett a szigeten belüli közlekedés, jó a közbiztonság
  4. Látványos, változatos, szép zöld a táj, hangulatosak a hegyi falvak, lagúnák, dús a növényzet
  5. Kellemesek, barátságosak a helyi emberek, hangulatos vidéki birtokok
  6. Nagy a bulizási választék, Palmában mozgalmas az élet
  7. Szuper tágas, tiszta, szép homokos strandok (kedvencünk: Cala Deia), sok nyugis szeglet
  8. Finom borok, sangria és kaják
  9. Sokféle generációnak, ízlésvilágnak, érdeklődésnek, szempontnak képes megfelelni
  10. Mindenhol, mindenki jókedvű

10 dolog, ami nem

  1. Több helyen túlerőltették a turisztikai fejlesztést, a nyári főszezonban nagy a tömeg (főleg a sziget déli részén)
  2. Az iszákos britek és a zajos németek túlsúlya
  3. Drágább, mint a spanyol szárazföld
  4. A tengervíz túl sós ahhoz, hogy sokáig legyen benne az ember
  5. A turisták kiszorítják a helyieket, Palma túlzsúfolt
  6. A turistás települések jellegtelensége
  7. Vannak szálláshelyek, amelyek környéke unalmas
  8. Nyáron sok a zajos, mulatós környék a pihenni vágyók szempontjából
  9. A turisták lehúzására szakosodott szolgáltatók
  10. Sok bulizós hely fantáziátlan

Hírességek szigete

Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones és családjuk | Fotó: ultimahora.esMichael Douglas, Catherine Zeta-Jones és családjuk | Fotó: ultimahora.es
- Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones – amerikai színészek, Valdemossa és Deiá között van egy privát házuk, szinte tiszteletbeli lakosok, folyamatosan promotálják a szigetet USA-ban és Angliában. - Rafael Nadal – teniszező, volt ranglista vezető világelső, Mallorca szülöttje, Manacorban él családjával. - Claudia Schiffer – német szupermodell, Cap Andritxola-ban fél millió négyzetméteres terület az övé, ahol nem csak egy háznak, de egy középkori toronynak is a tulajdonosa, hogy messziről észrevegye az érkező kalózokat… (ugyanis ez volt a funkciója régen). - Velük is gyakran „összefutni”: Elle McPherson és Francois-Henri Pinault, Salma Hayek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.