2023.01.21. 17:45:02 6969 278

Ha a célod, hogy fiatalabbnak tűnj, ne öregíts magadon! – Így használd helyesen a szempillaspirálod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy bizonyos kor felett a napi rutin része lesz, hogy feltegyünk az arcunkra némi sminket. Nem sokat, csupán egy kis korrektort, ami a kialvatlanság jeleit tüntetheti el a szemünk alól, könnyű alapozót, vagy színezett hidratálót, amivel a bőrünk frissebbnek tűnhet. Illetve, egy kevéske szempillaspirált, hogy tekintetünk még nyitottabbnak tűnjön.

Gyönyörű szempilla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyönyörű szempilla

Hm, vagy éppen öregebbnek. Mert a spirál helytelen használatával bizony csúnyán mellélőhetünk, és a fiatalítás helyett éveket pakolhatunk az arcunkra.

Kerüld el az öregítést…

… méghozzá így:

  • A kevesebb tényleg több! Bizony, még ebben a helyzetben is! Ne vigyél fel túl sok réteget a szempilládra, mert az összeragad „kötegbe”. A szemed kisebbnek, zártabbnak hat majd, ez pedig nem nem igazán fiatalít.

  • Ne pakold a rétegeket! A fentiekből kiindulva jó, ha tudjuk, hogy nem érdemes a már felvitt, megszáradt festékrétegre felvinni még egy réteget, mert szintén összecsomósodnak, összeragadnak a pillák. Frissítés helyett érdemes inkább letörölni a sminket, és újra felvinni!

  • Csak óvatosan! Amikor lecsavarod spirál kupakját, Te is alaposan belemártod a festékbe az ecsetet, hogy minél több legyen rajt az „anyag”? Ez nem a legjobb ötlet, mert ennek a pumpáló mozdulatnak a segítségével sokkal több levegő kerül a kis tégelybe, mint kellene, ezáltal az hamarabb kiszáradhat. Kis csomók keletkezhet így, amik a kefén is rajt landolhatnak. Ezt felvisszük a szempillánkra, ahonnan aztán a szemünk alá hullik, sötét karikákat okozva ezzel. Azokat inkább eltüntetnénk, semmint létrehoznánk!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.