2018.05.17. 16:53:28 10161 323

Gyümölcsös felfrissülés fagyasztott kiwi tortácskákkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az időjárás kegyessége révén várhatóan hamar beköszönt idén a nyár. Ám mi felkészülten várhatjuk, hiszen semmi perc alatt jéghideg, gyümölcsös falatkákat készíthetünk hűsíteni magunkat. Ráadásul szép, gusztusos kivitelben.

Fagyasztott kivi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztott kivi

A kivi alapú édesség elkészítése mindösszesen 10 perc előkészületet igényel, a többi a fagyasztószekrény dolga lesz.

Kivis tortácskák - Recept

Hozzávalók a kivis tortácskákhoz:

  • minimum 4 érett kivi
  • 3-5 evőkanál (folyékony) méz
  • kevés zöld ételszínezék, ha kedveled az élénk színeket (opcionális)

Hámozd meg a gyümölcsöket, és vágd fel apró darabokra a gyümölcshúst. Ezután turmixgéppel pépesítsd össze, és ízlésed szerint adj hozzá egy kevés mézet, hogy elég édes legyen. Akinek kedve van, élénkítheti a gyümölcspép színét színezékkel. Ha a kivi jó érett a méz ki is hagyható!

A „keveréket” adagold kisebb szilikonos formákba vagy nagyobb jégkocka készítő formába, és helyezd a fagyasztóba. 4-6 óra múlva teljesen meg fog szilárdulni.

Kizárólag fogyasztás előtt vedd ki a fagyott gyümölcsöt a fagyasztóból. Meleg vizet csorgatva a formára, hamar kilazul a tortácska!

Mivel kísérletező kedvű vagyok, ezért én más gyümölcsökkel felturbózva is el fogom készíteni ezt az egyszerű, jeges desszertet, ami akár jégkrém torták dísze vagy forró desszertek kísérője is lehetne.

A C-vitaminban gazdag kivi remekül illik kertünk terményeihez is, mint például az eperhez és az almához, de igazán különleges ízvilágot egyéb más egzotikus gyümölcs – mangó vagy sárkánygyümölcs - felhasználásával érhetünk el.

Forrás: houseandgarden.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...