2020.03.05. 12:50:03 8581 235

Gyulladáscsökkentő gyógynövényeink
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több évszázad óta gyógyírt jelentenek a gyulladásra, felveszik a versenyt a mesterséges készítményekkel, könnyen beszerezhetők és olcsók. Ezek miatt egész biztos érdemes a gyógynövények felé fordulnunk, ha valamilyen gyulladással küzdünk!

Zsálya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsálya

Ahány gyógynövény, annyi féle ajándék a természettől, hiszen szinte nincs olyan hétköznapi probléma, amit ne orvosolhatnánk a segítségükkel. Gyulladás test szerte kívül és belül sok helyen, sok típusban jelentkezhet, így a kezelése is szerteágazó. Egy azonban biztos – legtöbbször a füvek is segíthetnek!

Harc a reumával, küzdelem az ízületi gyulladás ellen

Kurkumával

Az úgynevezett sokízületi gyulladástól, azaz reumatoid arthritistől sokan szenvednek itthon is, tünetei pedig nem csak idős korban jelentkezhetnek. Rendszeres kurkuma fogyasztást követően az ízületi merevség csökken, a fájdalom enyhül. Ezt a jótékony hatást a növény hatóanyagának, a kurkuminnak köszönhetjük, ráadásként a bél gyulladásos panaszait is enyhíti. Azonban tartsuk szem előtt, hogy vérhígítóval együttes szedése nem, vagy csak orvosi egyeztetést követően javasolt!

Rozmaringgal

Szintén gyulladt ízületeinken segítenek a rozmaring illóolajat tartalmazó készítmények, de leveiből főzött teát is használhatunk a fájó terület borogatására. Helyi vérbőség fokozó hatása segíti az oxigén áramlását, ezáltal a tünetek enyhülésére számíthatunk.

Tömjénfával

Különösen a térd-és csípőízületi arthritis kezelésére szokták alkalmazni, fájdalom csökkentő hatásán kívül hozzájárul az ízület rugalmasságához is. Az ízületi merevség felszámolásának köszönhetően az érintett beteg visszatérhet a normál járáshoz. Gyulladáscsökkentő hatása a belgyógyászatban is utat tört, kivonatát bélbetegségekre ajánlják.

Fekete ribizli

Olaját rendszeresen fogyasztva ízületeink visszanyerik rugalmasságukat, a gyulladással járó tünetek csillapodnak, a mozgás könnyebbé válik. Reggelente javasolt fogyasztani.

Győzelem a megfázás és hurutos panaszok felett

Gyömbérrel

A gyömbértea a torokfájás, megfázás egyik legjobb ellenszere. Mézzel kombinálva a vitamin és ásványi anyag feltöltés, a helyi vérkeringés fokozás és az antibiotikus hatás egyszerre érvényesül. Gyulladáscsökkentő hatása révén gyorsan leszámolhatunk a torokgyulladás okozta fájdalommal.

Orvosi zsályával

Garat- és torokgyulladásra kiváló választás, hatóanyagai gyorsan csillapítják a kellemetlen tüneteket. Zsályás cukorka, szopogató tabletta vagy tea egyaránt megfelelő.

Bőrgyulladás hatékony kezelése és megelőzése

Borágóval

A borágó olaj gamma-linolénsav tartalmának köszönhetően bőrgyulladásra és reumás panaszokra egyaránt kiváló, erős hatású gyógynövény olaj.

Parlagi ligetszépe olajjal

A ligetszépe olaj tartalmú kapszulák hatásosak a bőr gyulladásos képleteinek kezelésére. Sűrűn jelentkező aknék (pattanások) ellenszere, kúraszerű alkalmazása hosszútávon segíti a probléma megelőzését és enyhíti az ekcémás tüneteket is. Ugyanakkor a ligetszépe olaj hatóanyagai az ízületi és más, a szervezetben jelentkező gyulladásokat is csillapítja.

Az univerzális gyógyító – nagy csalán

A csalánban rejtőző hatóanyagok felerősítik a szintetikus gyulladáscsökkentők hatását, így, ha gyógyszertári készítményt alkalmazunk, érdemes csalántea kúrát is beiktatnunk mellé. A korábban említett, nyugtató és gyulladáscsökkentő gyógynövényekkel teakeveréket alkotva vagy más módon együtt alkalmazva, szintén intenzívebb hatást érhetünk el.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...