2022.02.09. 09:30:00 7625 245

Gyógynövényes gőzöléssel nem csak az orrdugulásra mondhatsz nemet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A forró kamillás tea gőze, engem mindig a gyermekkori náthák korszakába repít vissza, de ez az emlék korántsem kapcsolódik az orrdugulás rossz érzéséhez. Én szerettem a törölköző alá dugni a fejem, és élveztem, hogy bőrömön végigfolyik a lecsapódó pára. Akkor még nem tudtam, hogy az orrjáratok szabadon tételén kívül is lehet ok egy jóleső arcgőzölésre!

Gőzölés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gőzölés

Arcunk gőzölése során hasonló frissítő érzést érhetünk el, mintha gőzfürdőben jártunk volna. Persze, egy kicsit korlátozottabb mennyiségű bőrfelületen. Azaz selymes puha és ragyogó lesz az arcbőrünk! Ehhez pedig még kozmetikai párásító készülékre sem lesz szükségünk, mivel a nagyanyáink módszere máig hatásosnak bizonyul.

Az arcgőzölés legegyszerűbb módja

Mindig bánj nagyon óvatosan a forró vízzel! A szépségnek lehet ára, de ezt égési sérülések helyett értsd pénzügyi vonatkozásban: költs csodás (szárított) gyógynövényekre, vagy - az intenzív illatok szerelmeseként - illóolajokra!
Első lépésként tegyük fel forrni a szükséges vízmennyiséget egy hőálló edényben, és közben alaposan tisztítsuk meg bőrünket a szennyeződésektől.
A majdnem forrásban lévő vízbe keverjük el a kiválasztott gyógynövényeket, majd hajoljunk a szépítő gőz fölé, miközben egy törölközőt a fejünke borítva magunk körül tartjuk a gőzt.
Amíg a gőz el nem fogy, de legalább 10-15 percig relaxáljunk így egy kényelmes pozícióban.

A gőzölés után óvatos hámlasztással és tápláló arcmaszk felkenésével is folytatódhat az otthoni spa-élmény, hiszen pórusaink kellően kitágultak már az extra hidratálás befogadásához.

Az arcgőzölés előnyei

Az arcgőzölésben az a jó, hogy bőrtónustól és bőrtípustól függetlenül szinte mindenféle bőr számára ajánlható! Természetesen a túlérzékeny, az ekcémás és a rosaceás bőr esetében ezt is jobb kerülni.

A lágy bőr és a pórusok tisztítása és megnyitása (arcápolási termékek hatékonyabb felszívódása) mellett akad még jó néhány pozitív hatása: csökkenti a pattanások mértékét, elősegíti az egészségesebb vérkeringést, hidratálja a bőrt.

Íme a legalkalmasabb gyógynövények arcgőzöléshez!

Az arcgőzöléshez használandó gyógynövénynek legyen kellemes, de legalábbis elviselhető illata. A leginkább kedvelt illatúak közül kimondottan ajánlott az arc gőzöléséhez a tulsi bazsalikom, a rózsa, a geránium és a menta.
A bőrnyugtató hatásúak közül választhatjuk a rózsaszirom mellett a körömvirágot, a kamillát és a levendulát, míg pattanásos bőrre a hibiszkusz és a rozmaring hozhat enyhülést.

Forrás: www.ecolivingmama.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...