2023.04.05. 10:05:00 4722 202

Gyanús a hódolód? Csekkold le!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az úgy, hogy egy-egy a másik megbízhatatlansága miatt zátonyra futott kapcsolat hatására gyanakvóbban vagyunk az új kapcsolataink elején, és legtöbbször valóban csak túlóvatoskodjuk az ismerkedést. De mi van akkor, ha nem ért minket olyan élmény, aminek hatására indokolt lenne így viselkednünk, mégis úgy érezzük, valami titok lappang a háttérben?

Gyanakvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyanakvás

Amikor valami rossz érzés kerít bennünket hatalmába pedig még mindig a felhők felett 20 méterrel kellene magunkat érezni, akkor jobban tesszük, ha hallgatunk magunkra és megpróbálunk rájönni az érzés hátterére. Természetesen a legtöbbször csupán annyi a bizalmatlanságunk oka, hogy az újdonsült partnerünk bátortalanságát érezzük meg, és egy őszinte beszélgetés mindent képes helyre is rakni.

Mit tehetünk, ha valami gyanúsat észlelünk az irántunk érdeklődők viselkedésében?

Ha egy számunkra szimpatikus illető elkezd érdeklődni irántunk, akkor természetes, hogy mindent szeretnénk megtudni róla. Mit tesz ilyenkor a legtöbb ember? Fellép a közösségi média oldalakra és kutakodni kezd! Igen ám, de a legprofibb lókötők gondosan elrejtik életük nem túl fényes eseményeit, és csak az imponáló történeteket jelenítik meg.

Amikor úgy érezzük, hogy a hódolónk - vagy az új partnerünk - nem teljesen őszinte velünk, akkor kezdjünk el odafigyelni a beszélgetéseink részleteire. Az apró füllentéseikbe sokan belezavarodnak, így, amikor figyelmesen hallgatod a másikat, hamarabb észreveheted ezeket az árulkodó jeleket.
Az apró hazugságok sokszor azért jelentkeznek egy kezdődő párkapcsolatban, mert imponálni szeretnének nekünk: Sokan gondolják úgy, ha egyből lelepleznék valódi személyiségjegyüket, már korántsem lennének ennyire vonzók. (Az emberek túl gyakran vélik úgy, hogy egyes tulajdonságaik gyengeségnek tűnhetnek mások előtt.) Amennyiben a félrevezetések nem ilyen jellegűek, akkor jobb minél előbb átlátni rajtuk és megszakítani a kapcsolatot a minket nem tisztelő emberrel. Az ártó szándékkal hazudozók leszereléséről itt olvashatsz.

Nyoma sincs hazugságoknak, mégis úgy érezzük, hogy a kapcsolat alakulása túl szép, hogy igaz legyen? Vizsgáljuk meg a (leendő) párunk felénk irányuló magatartását: Biztosan tisztán látunk? Nem homályosítja el a látásunkat a kezdeti rózsaszín köd?
Vegyük észre azokat a jeleket, amelyek agresszív magatartást sejtetnek, és tudatosítsuk magunkban, ha poénosnak álcázott sértések hangzanak el rólunk, esetleg túlzó kritikát fogalmaz meg az állítólagos hódolónk irányunkban, ahelyett, hogy támogatna.

Bármi is legyen a kapcsolat kiteljesedését gátló tényező, ha párkapcsolatba nem illő, őszintétlen magatartás észlelünk, amelyre nincs érthető és megbocsátható magyarázat, bármilyen fájdalmas is lesz, inkább hátráljunk ki a kapcsolatból.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...