2016.10.02. 09:31:44 11854 341

Gondold újra a hagymát! Süss belőle „sütit”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyma lehet egy finom pörkölt, leves, lecsó alapja, a rántotta is új értelmet nyer, ha kerül bele a csípős zöldségből. De egy egyszerű (de felettébb nagyszerű) zsíros kenyér tökéletes kiegészítője is lehet. De egy finom sós, kelt tésztás finomság feltétjeként sem utolsó.

Hagymás sós sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hagymás sós sütemény

Ha laktató, ám egyszerű finomságra vágysz vacsora, egy gyors ebéd gyanánt, vagy az esti sörözős, borozós, nevetős este mellé ezt a receptet ki ne hagyd! Hasonló a mi kenyérlángosunkhoz, de mégsem ugyanaz. :)

Az alap

Valójában egy egyszerű kelt tésztáról van szó. Csupán ennyi kell hozzá:

-50 dkg liszt

-21 gramm élesztő

-3 dl tej

-só, cukor

-6 dkg margarin

Az sót és a lisztet összekeverem, az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom. Mindez mehet a lisztre, majd az egészet a maradék tejjel és a margarinnal összegyúrom. Egy konyharuhával lefedve, meleg helyre téve hagyjuk, hogy megkeljen. Ha megkelt, még egyszer átgyúrjuk, majd egy deszkán kisodorjuk, úgy, hogy egy nagyobb tepsibe beleférjen. A széleket 3-4 cm vastagra hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kerüljön.

És a feltét

-1-1,5 kg hagyma

-35 dkg tejföl

-20 dkg szalonna

-4 tojás

-só, bors, szerecsendió

A hagymát megpucoljuk, és felszeljük kockákra, vagy szeletekre, ahogy tetszik. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és addig sütjük, amíg a hagyma is szép üvegesre nem sül. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A tojást a tejföllel összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd elvegyítjük a szalonnás hagymával. A finom keverék mehet a tepsiben pihenő tésztára, majd az egész a sütőbe, ahol 200 ⁰C-on, hőlégkeveréses sütőben 180 ⁰C-on megsütjük.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...