2020.02.05. 17:49:08 9739 331

Gingkgo biloba – csodaszer, de tényleg
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gingkgo biloba, másik nevén páfrányfenyő méltatlanul elhanyagolt gyógynövény, bár talán már kezd betörni agyműködés serkentő hatása lévén a gyógynövényboltok polcaira. Tengersok pozitív hatását remek összetevőinek köszönheti. Olvass tovább és tudj meg a gingkgoról minden fontosat!

Gingkgo Bilboa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gingkgo Bilboa

Ez a lombhullató fa, bizony igen régóta fellelhető a világ számos táján. Akár ezer évig is élhet, első példányai pedig nagyjából 200 millió évvel ezelőtt, a földtörténeti őskorban eresztettek gyökeret. Túlélésének kulcsa a sejtmegújulás. Szinte öngyógyító hatásának köszönhetően majdnem mindennek ellenáll. A csernobili katasztrófa után az egyetlen valódi túlélője volt a drámai eseményeket követő sugárzásnak és ezzel együtt a gingkgo volt a leggyorsabban regenerálódó élőlény is.

Európában is remekül érzi magát, ám Korea, Kína, Franciaország és az Egyesült Államok bizonyos területein akár 120 méter magas példányaival is találkozhatunk.

Kínában már évezredek óta gyógyszer

A nagyra becsült kínai orvoslásban több, mint 5000 éve alkalmazzák leveleiben és diójában lévő hatóanyagait egyaránt. Szépen lassan pedig utat tört Nyugaton is; manapság már a Maryland Egyetem Orvostudományi Központjának egyik legtöbbet használt hatóanyaga.

Azok az áldásos hatások

Bizonyítottan jól kezelhető az öregkori demencia és az Alzheimer-kór a gingkgo biloba hatóanyagaival. Növeli a véráramlást, emellett gyulladáscsökkentő és sejtmegújító hatású, ezek az áldásos eredmények pedig jó irányba mozdítják a glaukómás és az időskori kognitív hanyatlással küzdő betegek állapotát. Ezek mind az agyi vérellátási zavar leküzdéséhez kapcsolódnak, így segíthet a fülzúgáson és a hallás gyengülésén is. Más érbetegségekre is megoldást nyújthat, akár visszértágulatról, akár aranyérről, impotenciáról vagy lábfekélyről legyen szó. Flavonoid tartalmának köszönhetően serkenti a sejtanyagcserét, és kiváló antioxidáns, emiatt pedig a bőrünk is hálás lesz érte.

Használd óvatosan

Ha a fenti problémák bármelyikével küszködsz, vagy csak szeretnél javítani a koncentráló képességeden, vonzó lehet gingkgo biloba leveleket gyűjteni. Ez az egyébként különleges növény azonban erősen allergizáló ginkgolsavat tartalmaz, ezért jobban jársz, ha kivonat formában szerzed be, amiből az allergén anyag már kivonásra került.

Gyümölcse és magja pedig kifejezetten toxikus, így ezeket semmiképp ne fogyaszd. A készítmények táplálékkiegészítőként vagy teaként alkalmazva áldásos hatásúak, ám görcsoldókkal és antidepresszánsokkal kölcsönhatásba léphetnek, ezért együttes alkalmazás előtt szükséges az orvosi egyeztetés. Állapotosan és szoptatás alatt pedig függesszük fel a gingkgo fogyasztást.

Ráadásul még szép is

A kínai származású gingkgo biloba fa, páfrányfenyő neve mellett egy még jellemzőbb népi nevet is kapott – halfarkfaként is ismerhetjük. A levelek különleges alakja valóban emlékeztet a hátsó uszonyra, kitűnik a többi falevél közül. Csemete korában kaspóban, dézsában akár a lakásunk dísze lehet, idővel pedig a kertben nevelhetünk belőle igazi különlegességet.

Forrás: ginkgo-biloba.hu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ha bekopogtat a bosszantó nátha

A nátha az egyik leggyakoribb légúti megbetegedés, és szinte minden ember megküzd vele, akár évente többször is. A hideg időjárás, a vírusok és a közösségi élet mind hozzájárulnak a kialakulásához. A tünetek enyhítése érdekében számos otthoni tippet alkalmazhatsz. A természetes módszerek segíthetnek a gyógyulási folyamat felgyorsításában. Azonban ne feledjük, ha a náthaszerű tünetek hosszú ideig tartanak, vagy tartós köhögés, nehézlégzés, magas láz jelentkezik, fontos orvosi segítséget kérni.

Krémes, selymes gyömbéres-répás leves

A sárgarépával már kisgyermekkorban számtalanszor találkozunk, hiszen ki ne ismerné a répa, retek és mogyoró hármasát sűrűn idéző mondókát. Vagy a nagypapa kacsintós történetét, mely arról szól, hogy annak idején úgy tanult meg ilyen remekül fütyülni, mert rengeteg répát elrágicsált. Ám, ha nem is vál(t)unk legendás füttyművészekké, mint amilyenné Hacki Tamás lett, érdemes figyelembe vennünk a sárgarépa számtalan, egészségünkre gyakorolt pozitív hatását.

Az ismeretlen, könnyen emészthető mángold

Az egészséges táplálkozással való ismerkedés során gyakran fedezünk fel olyan zöldségeket, amelyekről még nem hallottunk, viszont tápértékükkel kitűnnek a tömegből. Az egyik ilyen kulináris kincs, amely a táplálkozástudatos egyének és gasztronómiai kalandorok figyelmét egyaránt felkelti, a mangold.