2018.07.25. 15:16:34 11143 294

Gaslighting: Érzelmi manipuláció vagy „ártatlan” hazugság?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi az igazság? Általában azt hisszük annak, amit a többség általános érvényű tényként elfogad. De mi van akkor, ha egy hazugságot olyan gyakran hallunk, hogy kezdjük elhinni, hogy igaz? Sajnos egyre gyakoribb jelenség az, amikor egy manipulátor akár hatalmi játék, akár pszichés bántalmazás céljából verbális és emocionális hadjáratot indít egy embertársa ellen. Te ne legyél ilyen agymosás, azaz gaslighting áldozata!

Érzelmi manipuláció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Érzelmi manipuláció

Hogyan zajlik az érzelmi bántalmazás?

A személyiségünk elleni támadás ugyanolyan káros lehet ránk nézve, mintha fizikai bántalmazásra kerülne sor. A szándékos és folyamatos manipulálás eredményeként a szenvedő fél megkérdőjelezi saját ítélőképességét és emlékezetét, miközben az azt elkövető még tökéletesen gondoskodó partnernek vagy munkatársnak is tűnhet!

A bántalmazók a másik személy feletti irányítást szeretnék elérni, ezért szinte követhetetlen gyorsaságban változó, ellentmondásos helyzeteket és hangulatokat teremtenek, hogy a bántalmazottban egyre növekvő kételyeket tudjanak ébreszteni. A hamis állítások és a kritikai megjegyzések jellemzően olyan területekre vonatkoznak, amelyek érzelmi szinten maradandó nyomat hagynak.

A nők gyakrabban válhatnak áldozatokká, hiszen rájuk egyszerűbb a hisztéria vagy a túlérzékenység címkéjét rábélyegezni.

Ismerd fel, ha manipulálnak!

Van olyan ember a környezetedben, …

… aki folyamatosan felhívja a figyelmedet a hibáidra és becsmérel? … akinek a társaságában mindig bizonytalannak érzed magad, mégis meg szeretnél neki felelni? … aki előtt nem mered kinyilvánítani az érzelmeidet és a gondolataidat? … aki nem ismeri el a hibáit, és ingerültté válik, ha rávilágítasz a hiányosságaira?

Tehát amennyiben azt tapasztalod, hogy akár külső, akár belső indíttatásból megváltoztatod a megszokott viselkedésed, mert attól félsz, hogy embertársad miként reagál majd rá, akkor jó eséllyel érzelmi bántalmazásban van részed.

Ne hagyd, hogy mások véleményén alapuljon önértékelésed! Amennyiben kétséged merülne fel, hallgasd meg egy kívülálló véleményét az ügyről, vagy bátran kérj segítséget szakemberektől!

A manipuláció ártalmatlanabb formái időnként bármelyik emberei viszonylatban előfordulhatnak, ezek könnyebben kezelhetőek, és általában ártó szándék nélkül következnek be.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.