2017.05.18. 14:00:56 10110 268

Gardróbfrissítés, tökéletes kombinációk az alakodra szabva!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Időről időre biztosan te is ott állsz a ruhásszekrényed előtt, és nehezen állítasz össze egy-egy szettet, holott majd’ kifolynak a ruhák belőle. Ha meguntad ezt az állapotot, bármikor dönthetsz úgy, hogy megreformálod a gardróbod tartalmát!

Gardróbfrissítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gardróbfrissítés

1. lépés - Szelektálás

Pakold ki a szekrényeket, és egy nagy zsákot tölts meg minden olyan ruháddal, amelyik:

  • nem volt rajtad az elmúlt 1 évben,
  • túl bő/túl szűk,
  • rongyosra hordtad,
  • hónapokkal ezelőtt félre tetted javítás céljából.

2. lépés – Tervezés

Az optimális ruhatár illeszkedik a foglalkozásodhoz, hobbidhoz és legfőképp az egyéniségedhez és a testalkatodhoz. Az alábbi alapdarabok mindenképp szükségesek minden nő ruhatárába. Ellenőrizd, hogy neked van-e belőlük!

A „semleges” színű (szürke, barna/bézs vagy fekete) alapdarabok:

Egy fekete-fehér mintás blúz/top, egy fehér blúz, egy csinosabb blézer, egy divatos szövetnadrág, egy sötétebb farmernadrág, egy fekete és egy világosabb szoknya. Lábbelik - fekete zártabb cipellő, szoknyához is passzoló barnás szandál és bokacsizma.

A karakterednek megfelelő színes kollekció, melynek darabjai egy színskálához illeszkednek:

Egy egyszínű/mintás színes top/blúz, egy csinosabb (egybe) ruha, egy vékonyabb, szoknyához is illő kardigán és egy szép kötött pulóver.

3. lépés – Megvalósítás

Miután feltérképezted, hogy pontosan mire is van szükséged, irány a pláza! Minden egyes kiszemelt darabnál fő szempont az alap ruhatárba illeszthetőség és a kényelem. Tehát csak megfelelő méretű és színvilágú ruhát vásárolj meg. Szigorúan próba után! Közben ellenőrizd az anyag minőségét és a varrásokat is. Ha megbízol valaki ítéletében, vidd el magaddal vásárolni az illetőt!

Egy kis segítség, arra az esetre, ha nem vagy tisztában azzal, mi is áll neked jól:

Fiús testalkatra – Kicsit csalni kell a megfelelő domborulatok eléréséhez, ezért válassz lezser, de nem túl bő felsőket és olyan csípőnadrágokat, amelyek egyenes szabásúak vagy kissé kibővülőek. Az ívesebb forma eléréséhez hordj merevebb anyagból készült szoknyákat.

Erősebb csípőre – Mivel nekik vékonyabb a felsőtestük, bátran viselhetnek fodros és mintás felsőrészeket. Előnyös számukra a rövidebb állású kabátka, de figyelni kell arra, hogy az ne csípőnél vágja ketté a testet. A nadrágok és szoknyák esetén csak arra kell figyelni, hogy ne a csípő tájékát hangsúlyozzák.

Erősebb felsőtestre – Értelem szerűen az előzőek ellentétje érvényes itt. A kabátok, felsők minél egyszerűbbek legyenek. Minimális díszítés, zsebek és rátétek nélkül. Az aszimmetrikus szabás remekül ellensúlyozza a széles vállakat. Kifelé bővülő szárú nadrágokat és nem túl testre simuló szoknyákat érdemes választani.

Alma alkatúakra – Amennyiben úgy érzed, szükséges elrejteni a pocakodat, lezserebb, egyenes vonalú ruhákat érdemes hordanod. Semmiképp sem túl bő darabokat! Tested legvékonyabb pontját, a derekadat pedig bátran hangsúlyozd ki. A kényelmesen magas sarkú lábbelik is segíthetnek nyúltani az alakodon.

Homokóra alakra – A vékony derék és a szélesebb csípő miatt nekik szintén a csípőfazonú nadrágok és szoknyák javasoltak. Ezek az ő esetükben még testhez állóak is lehetnek. Felső résznél arra kell ügyelni, hogy mellben ne legyen túl szűk a ruházat. Az alakjukat pedig egy karcsúsított, övvel is rendelkező (tavaszi) kabáttal tovább tudják hangsúlyozni.

4. lépés – A szettek megkoronázása

Kiegészítők! Ne feledkezz meg a különböző alkalmakhoz illő táskákról és ékszerekről sem! Ezek lehetnek semlegesek – tehát fekete, bézses, arany-, és ezüstszínűek - vagy a személyes színpalettádhoz illőek. Ékszereknél tökéletes választás a különböző színű gyöngyök.

Bizony nem éppen pénztárca kímélő, ha sok alapdarabot kell lecserélned illetve újonnan beszerezned, de nem is kell egy shopping alatt teljesítened a terved. Adj időt magadnak a tökéletes darabok felkutatására.

Jó és szórakoztató keresgélést kívánok!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...