2021.06.19. 15:16:46 9373 255

Frissítő nyári receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsére a nyár nem sokáig váratott magára. Gőzerővel köszöntött ránk, és már élvezhetjük is a meglehetősen hideg tavasz után a tikkasztó hőséget. Mi az, amivel mégis enyhíteni tudjuk egy kicsit magunkat, és jólesik ebben a melegben? Összegyűjtöttünk néhány finom és könnyű nyári italt és ételt, amivel még jobban élvezhetjük a strandszezon előnyeit.

Epres chia puding - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres chia puding

Az édes, fanyar és keserű ízek kifejezetten hűsítő hatásúak ebben az évszakban. A lédús, hűvös és nyers ételeket, leveseket is szívesen fogyasztjuk ilyenkor. A sós, fűszeres és csípős ízeket pedig érdemes elkerülni, mert belülről is fűtenek.

Hűtött gyümölcsös zabkása

Hozzávalók 2 adag: 100 g zabpehely, 100 g bármilyen gyümölcs, 0,5 ek eritrit, tej, kókusztej, vagy növényi tej ízlés és igény szerint. Ha valaki szereti, ízesítheti magvakkal és kókuszchipssel. Elkészítés: A tejet, növényi tejet elkeverjük az édesítővel, felöntjük a zabpelyhet és lefedve állni hagyjuk a hűtőben minimum egy órára. Majd adagokra osztjuk, hozzákeverjük a gyümölcsöt és kedvünkre ízesítjük

Epres chia puding

Hozzávalók 2 adag: 1,5 dl tej, kókusztej, vagy növényi tej, 1 ek chia mag, 1 ek eritrit, 15 dkg eper Elkészítés: Néhány eperszemet tegyünk félre díszítésnek. A többi hozzávalót turmixoljuk össze, szedjük poharakba, majd minimum egy órára tegyük a hűtőbe. Hűtve fogyasztható.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók 2-3 adag: 500 g kígyóuborka, 200 g kéres túró, 150 ml ásványvíz, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek liszt Elkészítés: A megmosott és meghámozott uborkát turmixgépben pépesítjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Krémesre turmixoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Tzatziki csirkemell gyros-szal

Hozzávalók 2 adag Tzatziki: 1 kígyóuborka, 50 g joghurt, só, bors, 1 lime leve, 2 gerezd fokhagyma Gyros: 250 g csirkemell kockára vágva, gyros fűszerkeverék, 0.5 ek olívaolaj Elkészítés: a kockára aprított csirkemellet megpirítjuk az olajon, megfűszerezzük, majd hagyjuk hűlni. Elkészítjük az uborkasalátát. Az uborkát lereszeljük. A joghurtot elkeverjük a pépesített fokhagymával. Ízesítjük sóval és borssal, a lime levével. Az uborkához öntjük és jól átkeverjük.

Banános-mogyorós fagyi

Hozzávalók 2 adag: 2 db felkarikázott banán, 2 ek eritrit, 1 pici só, 2 ek mogyoróvaj Elkészítés: A felkarikázott banánt turmixgépben krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Fagyasztóban hűtjük néhány órát. Kis fagyis tálkákban tálalva fogyasztjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...