2015.12.20. 10:58:53 10099 207

Fotókat nézegess, ne ujjlenyomatokat! – Így távolíthatod el a foltokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagy családi, karácsonyi látogatások alkalmával szinte biztos, hogy előkerülnek az ősrégi, „agyonnézett”, de megunhatatlan családi fotók, amiken mindenki jót derül, hol saját magán, hol a másikon. Ám a nézegetéssel, forgatással nem egy ujjlenyomat kerül a képekre, amik aztán örökre ott maradnak. Vagy mégsem?

Családi fotók nézegetése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi fotók nézegetése

Manapság, a digitális fényképezőgépek, okostelefonok világában talán még nagyobb kincs egy-egy „kézzel fogható” fotó, így még inkább törekszünk arra, hogy megőrizzük régi fényét. Pláne, ha már a negatívak sem használhatóak.

Kézről kézre…

Ahogy kézről kézre járnak a fotók, úgy kerül rájuk egyre több ujjlenyomat. Megeshet, hogy első kétségbeesésünkben a pulóverunk ujjával, esetleg egy zsebkendővel próbáljuk letörölni az oda nem illő foltokat. Pedig van ennél egyszerűbb és hatékonyabb megoldás is.

Nem csak az ablakra

Hogy eltűntesd az oda nem illő foltokat, szükséged lesz egy kisebb vattapamacsra, esetleg textilrongyra, illetve egy kis ablaktisztítóra. Fújj egy kis tisztítót a vattára vagy a rongyra és töröld át vele a fotókat. De tökéletes erre a célra egy, már előre benedvesített szemüvegtisztító kendő is. És viszlát, foltok, bye-bye, ujjlenyomatok!:-)

Kiegészítés

"Nem minden fényképet lehet ablaktisztítóval megszabadítani az ujjlenyomatoktól, mivel az ablaktisztítók PH-ja savas jellegű, a fényképek amelyek hagyományos (nem nyomtatóval) eljárással készültek, nem szívlelik a savas folyadékot, mert a képeket a sav roncsolja, és idővel vagy megfakulnak, vagy be feketednek. Ugyanis a hagyományos eljárással készült képek képalkotása ezüst ionokból áll, és az ezüst, sav hatására meg feketedik. A nyomtatott képek viszont nem tartalmaznak ezüstöt, hanem pigment festék az össze tevője, de annál is vigyázni kell a savasságra. Illő egy sav próbát csinálni a képek semleges helyén, ami nem befolyásolja a kép élvezeti értékét." - Köszönjük az információt olvasónknak, "TK"-nak.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.