2020.06.23. 13:54:53 9747 304

Fordított ananásztorta – Vajon melyik nép sütőjéből kerül az asztalunkra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A macaron a franciáknak – jobban mondva az olaszoknak (!), a marlenka pedig az örményeknek köszönhető, míg a brownie-ról Amerika jut eszünkbe. De mi a helyzet a grúzokkal? Mostantól kapásból a most következő sütemény fog róluk eszedbe jutni!

Ananász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ananász

Grúziában az 1970-es évek klasszikusa volt ez a torta, mégpedig annak köszönhetően, hogy abban a korban az ananásznak, vagyis a fő összetevőjének nagy kultusza volt. A gyümölcs ma is népszerű, s mivel hazánkban is sokan szeretik, biztos vagyok benne, hogy ez a jópofa kis torta szintén telitalálat lesz körükben!

Grúz ananásztorta recept

A fordított ananásztorta hozzávalói:

  • kb. 430 gr ananászkarika
  • 100 gr méz (vagy cukorszirup)
  • 325 gr sótlan, puha vaj
  • 1 lime héja
  • 275 gr barna cukor
  • 5 db tojás
  • 275 gr sütőporral kevert liszt (3 gr sütőporral és pár csipet sóval)

Díszítéshez: - az ananászkarikák számával megegyező mennyiségű cseresznye

Elkészítése:

  1. Egy 25-30 cm átmérőjű tortaformát béleljünk körbe sütőpapírral, és kezdjük el melegíteni a sütőt 180 fokosra.
  2. Egy serpenyőben, vigyázva, hogy ne égjen el, melegítsük össze a vajból 20 grammot, a mézet és lime reszelt héját. Ezt kell a tortaforma aljába öntenünk, és minimum 1 percig állni hagyni.
  3. 7-8 ananászkarikát nyomkodjunk bele a szirupba. Ha van maradék ananász, azt vágjuk kis darabokra, és tegyük félre.
  4. A többi vajat kavarjuk ki a cukorral, míg könnyű és habos nem lesz; ezután egyenként adjuk hozzá az összes tojást. Végül 3 részletben mehet hozzá a lisztkeverék is!
  5. Ezt a tésztát kell belekanalaznunk a tortaformába a szirupos ananászok tetejére. Igyekezzünk, hogy szép, egyenletes tortát kapjunk.
  6. Kezdjük el sütni a süteményt, de úgy 35 perc után már végezzünk tűpróbát. Amikor a tűre már nem tapad hozzá a tészta, kivehetjük a tortát a sütőből. (Ne ijedjünk meg, ha 50 percet kell sütni!)
  7. 15 percig hagyjuk hűlni a tortát, majd fordítsuk ki a formából. A sütőpapír eltávolítása után az ananászkarikák közepébe rakhatunk egy-egy szem friss cseresznyét díszítésként.

Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/pineapple-upside-down-cake-recipe

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?