2023.11.22. 17:20:00 8124 288

Folyékony mézeskalács: Tesztidőszak csak felnőtteknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig kevesebb, mint másfél hét, és megkezdődik az adventi időszak! A karácsonyi vásárokban sétálgatva hol gesztenye, hol kürtöskalács, hol pedig forralt bor illata kísér majd minket. Természetesen forró italokat addig is, valamint nem csak a vásárban iszogathatunk: Próbáljunk ki egy igazán ünnepi puncsot!

Mézeskalácsos puncs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mézeskalácsos puncs

A puncsok gazdag ízű és fűszeres italok, amelyek a hidegre forduló időben akkor is remek választások, ha nem egy síparadicsomban fagyoskodunk. A kedvenc alkoholos italaink megfelelő párosításával, és ízléses fűszerezésével számtalan változat elkészíthető. Nekünk most stílszerűen egy karácsonyi ízvilágú puncsra esett a választásunk.

Mézeskalácsos puncs

Hozzávalók:

750 ml (sötét színű) rum
4 csésze szűrt almaital vagy almabor
negyed csésze méz
3 tk. házi (őrölt gyömbér, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg) vagy kész mézeskalács fűszerkeverék
3-4 citrom és narancs vegyesen

Elkészítés:

Egy nagy lábasban közepes hőfokon melegítsük, de semmiképpen sem forraljuk fel a választott almaitalt. Ehhez adjuk hozzá a mézet, majd elkeverés után öntsük bele a lábasba a kimért fűszereket is. Ezután az alaposan megmosott citrusféléket szükséges vékonyan felkarikáznunk, és a magok eltávolítása után a készülő puncshoz adni.
Végezetül adagonként keverjük hozzá a rumot, és az alapos összekavarás után már csak annyi a dolgunk, hogy melegen tartsuk az italt. Töltsük ki az adagokat ünnepi bögrékbe vagy füles üvegpoharakba egy-egy fahéjrúddal díszítve, és kínáljuk mézes puszedli vagy mézeskalács kíséretében.

Jó szórakozást az ital elkészítéséhez, de élvezzétek mértékkel!

Tipp: Hogy a gyerekek se maradjanak ki a puncsos vendéglátásból, az alkoholos alapanyagokat cseréljük gyümölcslére! A rumot például tökéletesen ki lehet váltani piros szőlőlével.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...