2023.03.22. 12:15:00 5684 227

Foglalnád a nyaralást? Ezekről semmiképpen se feledkezz meg!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legtöbb család egy egész éven át spórol a következő nyári nyaralására, és az összegyűjteni sikerült összegből minél többféle dolgot szeretne kihozni. Ez azt a veszélyt tartogatja magában, hogy az utazás és a nyaralás alatti védelemre már nem marad keret.

Utazás megtervezése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás megtervezése

Akár külföld, akár belföld az úticél, mindig nyomasztó az, hogy az utazás időpontja előtt hosszú-hosszú hónapokkal kell foglalni a szállást, esetenként jelentős előleget is kérhet a szállásadó. Amikor külföldre utazva repülőjegyet is kell vásárolnunk, mindig kockázatosabbnak érezhetjük az út megvalósulását.

Foglalj jó helyen, és lehetőleg a legjobb áron!

Sokan keresgélnek és foglalnak belföldi vagy külföldi szállást a különböző szálláskereső oldalakon keresztül. Az ügylet plusz szereplője egyfajta biztonságot sugallhat arról, hogy a szálláshely valóban létezik, de még így is akadhatnak visszaélések és galibák.
Amikor fontos tényező, hogy minél gazdaságosabban jöjjön ki egy éjszaka ára - főleg, mert tényleg csak aludni fogsz a szálláson - csekkold le a szállásadókat a különböző szűrési feltételek beállításával a szálláskereső portálokon, majd keresd fel őket privátban! Meg fogsz lepődni, pedig nem kellene! A közvetítői jutalék nélküli ár nyilvánvalóan kedvezőbb lesz, mint amit a kereséskor a foglalási oldalon ajánlottak neked.

Ne feledkezz meg a biztosításokról sem!

Bárhová és bármilyen messzire is utaznátok, mindig legyen érvényes egészségügyi biztosításotok! A hazai utakon is történhetnek balesetek, amiket itthon azért sokkal könnyebb elsimítani, míg külföldön egy kisebb baleset is nagy gondot és anyagi kárt tud okozni. Éppen ezért szinte kötelező utasbiztosítást kötni: ebből rengeteg félét ajánlanak a különböző biztosítótársaságok, de ne ijedj meg, itt is létezik olyan platform, amely a számodra releváns ajánlatokat gyűjti össze!
Amikor átszállásokkal tarkítva érjük el az úticélunkat, érdemes lehet poggyászbiztosítást is kötnünk, így kevésbé lesz nagy kellemetlenség, ha az átpakolásakor esetleg - ideiglenesen - elkeveredik egy bőrönd.

Készülj fel a megfelelő fizetőeszközzel!

Lehet, hogy nem a bankszámládon, hanem a malacperselyben gyűjtögeted össze a nyaralás alatt szükséges költőpénzt, de az akkor se maradjon meg nagymennyiségű kézpénznek!
Természetesen külföldön másik valutára lesz szükséged, amit a legtöbben még mindig a pénzváltóknál váltanak át, de kezdjünk el haladni a korral, és némi készpénz mellett inkább nyissunk egy olyan bankszámlát, amely bankkártyájával a külföldi ATM-fiókokból is ki tudjuk venni a szükséges összeget. Amikor pedig csak lehet, fizessünk inkább a bankkártyánkkal!

Én amondó vagyok, hogy a szállás árán megspórolt összeg a szükséges biztosítások pénzügyi alapja is lehetne, nem igaz? Szórakoztató utazástervezést, majd csodás és biztonságban töltött nyaralást kívánok mindenkinek! Hamar itt lesz :-)

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...