2017.08.15. 11:51:30 10399 339

Fogd hadrendbe a sót! Rendhagyó házi praktikák! 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A só legalább annyira alap a háztartásban, mint a víz. Arról megoszlanak ugyan a vélemények, hogy mennyi só egészséges, de abban mindenki egyetért, hogy szükség van rá. Főleg ételízesítésre használjuk, pedig ennél jóval szélesebb is lehet a felhasználási köre.

Sószóró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sószóró

A só a háztartásban

… a vasalótalp tisztításához: Azt hiszed, hogy örökre tönkrement a vasalód a talpára égetett szennyeződés miatt? Mielőtt lecserélnéd, tegyél egy próbát a következőképpen: sütőpapírra szórj elég vastagon sót, és ezt a felületet vasald át. A sókristályok a hő segítségével leradírozzák a talpat.

…az odakozmált edények megsegítésére: Fél bögre sót és két bögre vizet 10 percig forralni az edényben - ennyi a titok, hogy megúszd az órákon át tartó áztatást.

… a szagok ellen: Ételkészítés közben elkerülhetetlenül beleívódhatnak az alapanyagok illatai a kezünk bőrébe. Amennyiben nem szeretnél még órákig hal- vagy hagymaszagúan illatozni, akkor dörzsöld be sóval alaposan a kezeidet még a kézmosás előtt.

… a fröcsögő olaj kivédésére: Vannak olyan olajak, amik már az első sütés során veszettül pattognak, ha ilyet sikerült venned, arra is van megoldás! 1-2 csipet sót is tegyél bele a serpenyőbe a sütés során.

Forrás: brightside.me

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.