2017.02.02. 11:00:02 19533 370

Finom főzelékfeltétek a virslin túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg nyáron főként saláta formájában dominálnak a zöldségek, és nyersen fogyasztjuk őket, addig télen a főzelékek a befutók, s mivel önmagukban nem számítanak annyira laktató ételeknek, ezért kenyérrel és valamilyen feltéttel tálaljuk őket. A leggyorsabb és legegyszerűbb, ha virsli kerül a főzi mellé, de egészségesebb feltéteket is felszolgálhatunk.

Sült karaj brokkoli főzelékkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült karaj brokkoli főzelékkel

Persze rögtön mindenki felsorol 3-4 főzelékfeltétet is a virslin kívül, hiszen ott van a pörkölt, a fasírozott vagy a sült hús sertésből, a főtt tojás, no és a tükörtojás. Ám ezeket is hamar meg lehet unni, főleg, ha évek óta csak ezeket készíted, és az anyukád, meg a nagymamád is ezeket kínálta a főzelékek mellé. Ideje kipróbálni valami újat! Íme, néhány ötlet!

Sült csirke

Amikor egész csirkéket sikerül jó áron vásárolni, felezzük el őket, és fagyasszuk le így őket. A fél csirkéből tökéletes főzelék feltét készülhet, ráadásul pikk-pakk megvan. Előző este olvasszuk ki, majd sózzuk és borsozzuk be, esetleg egy kis majoránnával vagy darált chili paprikával extra fűszerezést adhatunk neki. Süssük meg a sütőben kb. 45 perc alatt. Amíg megsül, bármilyen főzelék elkészülhet, és ez a feltét tényleg tökéletes mindegyikhez! Ráadásul nem túl kalóriadús

Krumplis halpogácsa – bezzeganya blogjáról.

Zsuzsi ezt spenóthoz, sóskához, finomfőzelékhez és borsófőzelékhez ajánlja. Egyetértünk vele mi is, tökéletes feltét:

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 2 darab főtt krumpli (kis méretű)
  • 2 tojás
  • liszt
  • egy fej hagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

A halat és a krumplit mixerben pépesítem. Hozzáadom a felaprított hagymát, a lereszelt fokhagymát, a citromlevet és –héjat, sózom, borsozom. Belekeverem a két tojást és annyi lisztet adok hozzá, hogy jól formálható masszát kapjak (mint a tócsninál).

Serpenyőben kevés olajat forrósítok és ebben sütöm ki a pogácsákat.

Zöldséges fasírtok

Ha egyáltalán nem szeretnél húst tálalni a főzelékhez, akkor készíthetsz különböző zöldség fasírtokat is. A recepteket itt találod.

Kolbászkarikák

A ropogósra pirult házi füstölt kolbász karikákkal sem nyúlhatsz mellé, gyakorlatilag az összes főzelékfajtához illik. Ehhez csak vágj vékony szeleteket, és pirítsd meg őket zsiradék hozzáadása nélkül egy teflonserpenyőben.

Főtt-füstölt…

Tarja, lapocka, sonka, csánk vagy amit éppen kapsz. Igaz a főzés pár órán keresztül eltarthat, de eközben nem sok dolgod van a finom husival. A maradékot kockákra vágva lefagyaszthatod, és legközelebb csak ki kell olvasztani.

Sajtok

Sütőben sült Camambert sajt, grill sajtok vagy akár rántott sajt is lehet feltét a különböző főzelékeken.

5 kevésbé szokványos főzelék ötlet itt>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...