2021.01.30. 13:19:09 11175 285

Filléres megoldások, hogy elegáns legyen a kerted
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az első benyomás ellenére nem kell vagyonokat költenünk, ha elegáns kertet szeretnénk. Jöhetnek a profi tippek, hogy az udvar úgy nézzen ki, mintha kertrendező tervezte, készítette volna? Olvass tovább és varázsolj!

Udvar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Udvar

Az igazán stílusos kert főként apróságokon múlik. Egy-két ügyes praktika és tied is mutatós lesz!

Ne látsszon, aminek nem kell!

Rejtsd el a szivattyúkat, gépeket, szükséges holmikat. Mert még ha szükség is van rájuk, bizony nem szépek. Alakíts ki tároló helyet vagy állíts fel egy szép paravánt és máris sokat javítottál a kerted látványán. A slagot tárold feltekerve egy ládikóban vagy kis szekrényben, ami cserepes növények állványaként is szolgálhat.

Alakíts ki járdákat!

A kitaposott fű, a kopár, olykor sáros föld nem szép látvány, nem is kényelmes. Készíts a frekventált kerti útvonalakra járdát kőből, fából, betonból, amiből neked tetszik. Legyen az egész kertben egységes. Ha nem áll rendelkezésedre elegendő anyag csak az egyikből, a központi útvonalakat az egyik, míg az apróbb ösvényeket a másik alapanyagból alakítsd ki.

Legyen víz

A kerti tó mindig különlegessé teszi a teret, de erre nem mindenkinek adódik lehetősége. A víz harmóniáját azonban nem csak így tehetjük magunkévá! Egy csobogó, dézsa vagy szökőkút is hasonlóan feldobja a helyet.

Szegélyek

Válaszd el a területeket! Alakíts ki a különböző ágyások közt szegélyt, keretezd a pázsitot is természetes anyagokból készült vonallal. Nem muszáj bolti szegélyéket választanod, akár murvát, vagy feldarabolt faágakat is használhatsz!

A támfalak is hasonlóan működnek, funkciójuk pedig nem csak instabil földszerkezetnél lehet hasznos. Segíthetnek magaságyás kialakításában vagy a kert mesterséges szintezésében is.

Mindig zöldben

Az örökzöldben az a nagyszerű, hogy a kertünk ősztől tavaszig sem lesz kopár és üres. Érdemes hát minél többet telepítenünk belőlük. Általában gondozásuk sem jelent nagyon sok feladatot és használhatod térelválasztónak is őket.

Minioázisok

Alakíts ki az előkertben vagy a bejáratod közelében mini-növényszigeteket. Egyszerűek mégis igazán egyedivé varázsolják a kerted és ezzel hangsúlyt fektethetsz a különleges vagy kedvenc növényeidre a többi közt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...