2015.08.08. 11:01:06 9373 247

Figyelj otthonodra nyaralás alatt is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig vártuk a nyaralást, de hazatérni is olyan jó! Ám a pihenés alatt szörnyű rémálom gyötör minket: otthon feldúlt lakás vár ránk, az értékeink, esetleg a kedves emlékeink sehol. Valaki kifigyelte, megtudta, hogy nem leszünk otthon és míg távol voltunk, kirabolta otthonunkat.

Veszélyek nyaralás alatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Veszélyek nyaralás alatt

Ám ha már egészen apróságoknak hitt dolgokra is odafigyelünk, sokat tehetünk azért, hogy a rémálom ne váljon valóra.

1.Csinálj úgy, mintha otthon lennél

Ha alig, de inkább egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy nincsenek otthon nálatok, az már fél siker. Persze, ez nem azt jelenti, hogy olyan praktikákhoz kellene folyamodnod, mint a Reszkessetek betörők Kevinjének!:-) De ha például a postaládátok néhány nap múltán már csurig van, az arra specializálódottak kitalálhatják: itt bizony nincs otthon senki. Gondoskodj róla, hogy a szomszéd, vagy egy rokon, akiben megbízol, rendszeresen ürítse a postaládát. Sőt, az sem baj, ha néha benéz hozzátok, amíg nem vagytok otthon, lehetőleg a nap különböző szakában, felhúzza a redőnyt, szellőztet. Ez nem csupán azért jó, mert a lakás is „karban van tartva”, hanem úgy látszik, hogy van otthon mozgás.

2.Legyen jó az „időzítés”

Mivel arra nem kérhetsz meg senkit, hogy folyamatosan ott legyen Nálad, vagy figyelje az otthonod, ezért használj időzítőt. Programozd be, hogy a TV, egy-egy lámpa időnként felkapcsolódjon. Így este is tökéletes lehet az álca.

3.Távolítsd el az esetleges segédeszközöket

Mondjuk a létrát ne hagyd elől, amivel esetleg megkönnyítheted a betörők dolgát. De a kerti bútor is jól jöhet, ha valaki rosszban sántikál. Zárd el, vagy egy lánccal rögzítsd őket. Amennyiben van kinti áramforrásod, és ki tudod iktatni a rendszerből, ne tétovázz!

4.Roló le, ablak be

Zárd be az összes ablakot, erkély- illetve teraszajtót, de rendesen! Ha az ajtókhoz van kulcs, ne légy rest használni! A barátot, családtagot, aki a nyaralásotok alatt jár hozzátok szellőztetni, szintén kérd meg rá, hogy figyeljen oda ezekre! Ha biztosra akarsz menni, nyaralásod ideje alatt akár plusz zárakkal, lakatokkal is felszerelheted az ajtókat.

5.Amikor a szelfi nem a legjobb ötlet

Ha lehet, ne használd a közösségi oldalt naplóként, melyben minden nap, akár többször is, képekkel dokumentálod az eseményeket. Aki erre szakosodott, egyből kiszúrja, hogy lakásod szabad préda. Sőt, a helymegjelölést is kikapcsolhatod, hogy szemfüleseknek még véletlenül se legyen gyanús, hol is vagy Te most. Ha használsz még üzenetrögzítőd, ne változasd meg a szöveget egy „Hurrá, nyaralunk!” kezdetűre.

6.Ne feledkezz meg a riasztóról

Ha nincs, és szeretnél, még a nyaralás előtt szereltesd be. Ha van, akkor mindenképp aktiváld és erről értesítsd a szomszédokat is!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?