2015.08.08. 11:01:06 8728 247

Figyelj otthonodra nyaralás alatt is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig vártuk a nyaralást, de hazatérni is olyan jó! Ám a pihenés alatt szörnyű rémálom gyötör minket: otthon feldúlt lakás vár ránk, az értékeink, esetleg a kedves emlékeink sehol. Valaki kifigyelte, megtudta, hogy nem leszünk otthon és míg távol voltunk, kirabolta otthonunkat.

Veszélyek nyaralás alatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Veszélyek nyaralás alatt

Ám ha már egészen apróságoknak hitt dolgokra is odafigyelünk, sokat tehetünk azért, hogy a rémálom ne váljon valóra.

1.Csinálj úgy, mintha otthon lennél

Ha alig, de inkább egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy nincsenek otthon nálatok, az már fél siker. Persze, ez nem azt jelenti, hogy olyan praktikákhoz kellene folyamodnod, mint a Reszkessetek betörők Kevinjének!:-) De ha például a postaládátok néhány nap múltán már csurig van, az arra specializálódottak kitalálhatják: itt bizony nincs otthon senki. Gondoskodj róla, hogy a szomszéd, vagy egy rokon, akiben megbízol, rendszeresen ürítse a postaládát. Sőt, az sem baj, ha néha benéz hozzátok, amíg nem vagytok otthon, lehetőleg a nap különböző szakában, felhúzza a redőnyt, szellőztet. Ez nem csupán azért jó, mert a lakás is „karban van tartva”, hanem úgy látszik, hogy van otthon mozgás.

2.Legyen jó az „időzítés”

Mivel arra nem kérhetsz meg senkit, hogy folyamatosan ott legyen Nálad, vagy figyelje az otthonod, ezért használj időzítőt. Programozd be, hogy a TV, egy-egy lámpa időnként felkapcsolódjon. Így este is tökéletes lehet az álca.

3.Távolítsd el az esetleges segédeszközöket

Mondjuk a létrát ne hagyd elől, amivel esetleg megkönnyítheted a betörők dolgát. De a kerti bútor is jól jöhet, ha valaki rosszban sántikál. Zárd el, vagy egy lánccal rögzítsd őket. Amennyiben van kinti áramforrásod, és ki tudod iktatni a rendszerből, ne tétovázz!

4.Roló le, ablak be

Zárd be az összes ablakot, erkély- illetve teraszajtót, de rendesen! Ha az ajtókhoz van kulcs, ne légy rest használni! A barátot, családtagot, aki a nyaralásotok alatt jár hozzátok szellőztetni, szintén kérd meg rá, hogy figyeljen oda ezekre! Ha biztosra akarsz menni, nyaralásod ideje alatt akár plusz zárakkal, lakatokkal is felszerelheted az ajtókat.

5.Amikor a szelfi nem a legjobb ötlet

Ha lehet, ne használd a közösségi oldalt naplóként, melyben minden nap, akár többször is, képekkel dokumentálod az eseményeket. Aki erre szakosodott, egyből kiszúrja, hogy lakásod szabad préda. Sőt, a helymegjelölést is kikapcsolhatod, hogy szemfüleseknek még véletlenül se legyen gyanús, hol is vagy Te most. Ha használsz még üzenetrögzítőd, ne változasd meg a szöveget egy „Hurrá, nyaralunk!” kezdetűre.

6.Ne feledkezz meg a riasztóról

Ha nincs, és szeretnél, még a nyaralás előtt szereltesd be. Ha van, akkor mindenképp aktiváld és erről értesítsd a szomszédokat is!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.