2018.10.23. 17:59:43 11815 350

Félre az őszi morcossággal! 4 apróság fásultság ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mikor néztél úgy igazán körül magad körül? Nem is igazán vágysz már rá, nem igaz? Egyre jobban megyünk bele az őszbe, az emberek nyomottak… vagy rosszabb esettben túl vannak feszítve az idegeik. Mi lenne, ha te lennél az ellenpont? Rázd le magadról az őszi fáradtságot és mutass példát másoknak, hiszen a jó kedv ragadós!

Ősz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősz

A vidám hangulat természetesen nem erőltethető, ha mi magunk sem vagyunk a legjobb állapotban. Testünk energiatartalékát könnyen feltölthetjük...

1. Állíts össze ésszerű étrendet!

Idegeink védelmében toljuk meg picit a magnéziumfogyasztást. (Természetesen nem a csokit kell kilószám falni, mert annak a tükörképünk sem fog örülni.) Reggel és este egy-egy csésze fekete tea sokat segíthet.

A napfény hiányát pedig D-vitaminnal pótolhatjuk, ez az immunrendszerünket támogató C-vitamin mellé amúgy is elengedhetetlen. Fogyassz több halat, ha idegenkedsz az étrend-kiegészítőktől!

2. Mozgás a friss levegőre!

Jó melegen felöltözve semmi félnivalónk egy kiadós sétától. Ne feledkezz meg a fejbőr melegen tartásáról sem, hiszem a hajhagymák is könnyen megfázhatnak. Hagyd, hogy a levegő mélyen átjárjon! A szabadban végzett testmozgás segít kitisztítani a kusza gondolatokat is. … a többi pedig a hozzáállásunkon múlik:

3. Rendszerezz!

Kutatási eredmények igazolják, hogy az emberek rendezett környezetben jobban teljesítenek. Még ha nehezünkre esik is nekiállni, jobban tesszük, ha kitakarítjuk (munka)környezetünket. A rendetlenségben fejetlenség uralkodik. A hangulatunk is nagyságrendekkel javulni fog a tisztaságban.

4. Legyél a saját terapeutád!

Bizonyára teljesen tisztában vagy azzal, hogy kik azok a személyek, akik, és melyek azok a tevékenységek, amik boldoggá tesznek téged. Nincs más feladatod, mint színes programokat szervezni a családoddal vagy a barátaiddal. Egy (szabadtéri) gesztenyesütéshez mit szólsz? Persze, vidító forralt borral ;)

Ha pedig kis nyugalomra vágysz, költözz be a kanapéra és dédelgesd kis kedvencedet

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?