2018.09.13. 12:12:21 10069 327

Feladatok, amiket mindenképp el kell végezned a kertben szeptemberben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizony, a naptárunk már szeptembert mutat, és annak ellenére, hogy az időjárás erre nagyon nem emlékeztet, azért azt észre kell ennünk, hogy a nap már bizony, nem olyan szögben süt, mint nyáron, a nappalok már közel sem olyan hosszúak, és a ruha is megnyirkosodik, ha kint hagyjuk a ruhaszárítón éjszakára.

Őszi kerti élmények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi kerti élmények

Visszavonhatatlanul itt az ősz a nyakunkon, bár tényleg hosszú vénasszonyok nyarát jósoltak az okosok, de ennek ellenére szem előtt kell tartanunk, hogy mik azok a fontos tevékenységek, amiket semmiképp nem engedhetünk el ahhoz, hogy a következő tavasszal újra ragyogóan ápolt és karbantartott zöldövezet legyen a kertünk.

Először is betakarítás

Ha kertünkben van téli alma, a gyümölcsöket szüreteljük le, ilyenkorra már bőven aktuális. Az illatos almákat hűvös helyre érdemes tenni, de fagynak a későbbiek során ne tegyük ki. Nagymamám mindig a pincében tárolta a téli körtét és almát, papírral letakarva. Fontos szempont, hogy se túl hideg, se túl meleg helyen ne legyenek.

Ültetések előkészítése

Ha már kiválasztottuk, hogy milyen növényeket fogunk az ősz során elültetni a kertbe, meg kell terveznünk a végső helyüket is. Ezek kijelölése után a talajt előkészítjük, a növény méretének megfelelő leendő ültető gödröt kiássuk. Arra kell figyelnünk ebben a szakaszban, hogy az adott növény igényeinek megfelelő helye legyen, gondoljunk annak igényeire, ha napon szeret lenni, akkor napos területre kerüljön, ha kevésbé, akkor félárnyékos helyre. Nem egy agysebészet a dolog, de tényleg érdemes végiggondolni, mit hova helyezünk.

A tavaszi virágok előélete

Még ebben a hónapban érdemes elültetni a közkedvelt és már kora tavasszal virágzó tavaszi gyönyörűségeket, mint a tulipánt, jácintot, nárciszt. Arra ügyeljünk, hogy a virághagymás egészségesek legyenek, ne legyenek kiszáradva, ne legyenek penészesek, gombásak. Ha megfelelő mélységben dugjuk el őket a talajba, minden gond nélkül jelennek meg majd a tavasz első hírnökeiként. Ez a megfelelő mélység nagyjából annyit tesz, hogy a hagyma felett a földrétek körülbelül kétszer annyi legyen, mint a hagyma magassága.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...