2017.11.24. 12:11:16 9924 275

Fekete péntek kontra „Ne vásárolj semmit!” – Légy tudatos vásárló!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Black Friday akció, amelyet 2017-ben november 24-én tartanak, világszerte százezreket buzdít az idén is vásárlásra. Az ellentétes álláspontot képviselők azonban ismét a kevésbé ismert Ne vegyél semmit (karácsonyra)! mozgalmat támogatják. A te szíved melyik kezdeményezéshez húz? Természetesen létezik arany középút is.

Légy tudatos vásárló! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Légy tudatos vásárló!

A Ne vásárolj semmit! világnapot 1992-ben egy Mexikóban tevékenykedő kanadai reklámszakember – nevezetesen Ted Dave - kezdeményezésére kezdték bevezetni, bizony nem véletlenül pont a hálaadást követő pénteken. Ez a tiltakozás a túlfogyasztásra buzdító reklámok ellensúlyozására irányul, amikor a pazarlásra és a vagyon egyenlőtlen elosztására próbálják felhívni az emberiség figyelmét. Ha teheted, vértezd fel magad a holnapi napra szóló szédületes kedvezmények ellen, és az alábbi tanácsok figyelembe vételével csak azt vedd meg, amire tényleg szükséged van! - Mielőtt vásárolsz, kérdezd meg magadtól, hogy biztosan kell-e neked az a bizonyos árucikk! - Hányszor fogod egyáltalán használni, amit veszel? Ne álljon a pénzed feleslegesen benne, még ha akciós is volt. A lom nem barátunk! - Csak azt a használati cikket cseréld le, amit nem lehet méltányos áron megjavítani! - Kizárólag hosszú élettartamú, energiatakarékos és a későbbiekben javítható termékeket szerezz be! Pont ilyenek esetében érdemes a Black Friday kedvezményeit igénybe venni. - Olyan vállalatok, márkák termékeit részesítsd előnyben, amelyek vállalati küldetéstudata hozzád közel áll, azaz etikus és környezetbarát. Hiszen biztosan ezeket az értékeket tartod fontosnak te is, ugye? - Az internetes vásárlások előtt gondosan olvasd át az adott weboldal ismertetőit, ilyenek pl. az általános szerződési feltételek és a vásárlástól való elállási jogok. - Végezetül nézz a reklámok mögé: egy kis elmélyülés a marketing világába és máris kevésbé leszel befolyásolható a propaganda által. A nap, mint nap keletkező, tonnaszám mérhető szemét így is megterheli bolygónkat, lehetőleg mi ehhez ne járuljunk hozzá a feltétlen szükséges mértéken túl.

Forrás: nevasaroljsemmitnap.hu, tudatosvasarlo.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...