2020.02.11. 14:32:46 9691 324

Farsang a tepsiben: Sütőbe a karnevál szelettel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év első, közel két hónapjában unalomig süthetjük és falhatjuk a különböző fánkokat, amik ugye a farsangi időszak védjegyévé váltak. De aki már tényleg unja a kerek édességeket, az is talál más, a farsanghoz passzoló süteményt, amivel elsütheti az időt farsang farkáig. :)

Sütemény készítése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény készítése

Réteges, színes, ízletes, laktató és kiadós. Ugye már meg is jött a kedvünk ahhoz, hogy testet öntsünk ennek a desszertnek?

Karnevál szelet

Kakaós tészta:

5 tojást 15 dkg cukorral habosra kikeverünk. Fél csomag csokis pudingport 1 ek. kakaóporral és 1 kk. sütőporral összekeverünk és beleforgatjuk a könnyű tojáshabba. Az így kapott masszát 180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük.

Vaníliás krém:

Főzött krémet készítünk 2 dl tej, 5 tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor és 1 ek. liszt felhasználásával. Miután kihűlt 20 dkg porcukorral kihabosított (szintén 20 dkg) vajat keverünk hozzá, és az így kapott krémet a már nem meleg tészta tetejére simítjuk.

Hófehér habréteg:

A krémből kimaradt 5 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral, pár csepp citromlével és egy csipetnyi sóval keményre verünk gőz felett. Amikor készen van, a krémréteg tetejére halmozzuk és elkenjük.

Hogy a süteményünk ne legyen „csupasz” szórhatunk a tetejére egyszerű csokireszeléket vagy tortadarát, de a szorgos háziasszonyok egy egyszerű mázat is alkothatnak rá:

1,5 dl vizet vegyítünk 2 tk. étolajjal, hozzá adunk 2 tk. csokoládé pudingport és 3 tk. cukrot. Ezután nincs más feladatunk, mint ezt az egészet összemelegíteni, végül tetszőlegesen a habra csurgatni.

Forrás: webcukraszda.hu/karneval-szelet-2/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...