2024.01.12. 08:27:26 6674 259

Fald fel a kellemetlen leheletet! – Ezeket edd, hogy elkerüld a kellemetlen szájszagot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legnagyobb odafigyeléssel, szájápolási szabályok betartásával, rendszeres fogorvosi ellenőrzés alkalmával is előfordulhat egyszer-egyszer, hogy a leheletünk finoman szólva sem a legfrissebb. Mit tehetünk érte, ha a közelünkben se fogkefe, se szájvíz, se rágó? Hát együnk!

Rossz lehelet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz lehelet

Mert nem egy étel segíthet legyőzni a szájszagot. Persze, ez abban az esetben lehet megoldás, ha a kellemetlen illat mögött nem egyéb egészségügyi probléma áll, hanem mondjuk egy másik étel okozta ezt a kis problémát. Nézzük, milyen „szagsemlegesítő” ételek segíthetnek nekünk újra visszaadni a szánk frissességét!

A vitamin már csak egy plusz!

Ha nincs kedved rágót rágcsálni, egy alma segíthet semlegesíteni a kellemetlen szájszagot! Emellett finom is, tele van vitaminokkal és az egyik kis étkezésed fontos része is lehet.

Növényi olajjal szájszag ellen

Nem csak az ételeidnek tesznek jót a fűszerek, hanem a kevésbé szalonképes lehelet is orvosolható velük. Ilyen a citromfű, borsmenta, édeskömény, ami apiol tartalmának köszönhetően hathat kedvezően szájüregünk „levegőjére”.

Nem csak a bélflórának tesz jót

A natúr joghurt nem csak az emésztésednek tesz jót, hanem a kellemetlen szájszagot is semlegesítheti. Arra ügyelj, hogy egynél több joghurtot ne egyél, mert a joghurtban lévő cukor már visszafelé hathat.

A szomjadat is oltja

A fekete tea nagy arányban tartalmaz polifenolokat, melyek csökkenthetik a szájszagot okozó baktériumok szaporodását.

Néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb

Sokszor a szájszagot a száj kiszáradása okozza, úgyhogy néhány korty víz megoldja a problémádat azzal, hogy újra benedvesíti a száj nyálkahártyáját.

Hidegen vagy melegen is fogyaszthatod

Az almában lévő savhoz hasonlóan a citromsav is segíthet a kellemetlen szájszag megszüntetésében. Keverj egy kevés citromlevet hideg vagy meleg vízhez, majd kortyolgasd el!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...