2019.09.12. 16:54:35 11245 322

Ezt tedd, ha fáj! – Házi tippek fejfájás ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerencsémre nem tartozom azok táborába, akiknek gyakran fáj a feje, de még azt az 1-1 alkalmat is nehezen viselem. Szóval, el nem tudom képzelni, hogy bírja az, akinek naponta kell szembenéznie ezzel a problémával.

Fejfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejfájás

Szerencsére, azért néhány házi módszer akad, amivel enyhíthető a fájdalom.

  • Ha napközben tör rád a fejfájás, és van rá lehetőséged, sétálj egy kicsit a friss levegőn! Ebédszünetben ugorj ki a közeli parkba, tegyél néhány kört és hagyd, hogy a természet meggyógyítson.

  • A gyömbér, jobban mondva a belőle készült tea segíthet a migrénes fejfájás legyőzésében! Ezt egy 1990-es dán tanulmány is alátámasztja!

  • Kerülhet egy kis hideg a homlokodra, halántékodra, nyakadra. Egy hideg vizes kendő, törölköző, egy kis jég, vagy a fagyasztott zöldség is megteszi ilyenkor.

  • Dobj be egy dupla kávét, némi citrommal megbolondítva. A kávé „helyrerántja” a vérnyomásod, a citrom pedig ösztönzi azon neurotranszmitterek, vagyis hírvivőanyagok képződését, melyek csökkentik a fájdalmat.

  • Ha otthon vagy, és van néhány nyugodt perced, ugrás a kádba! A meleg víz ellazít, sikerül kikapcsolnod és elfelejtened a hétköznapokkal járó stresszt.

  • Egy tanulmány szerint a borsmentaolaj legalább annyira jó hatással lehet a fejfájásra, mint a paracetamol. A tanulmány részvevői etanol és borsmentaolaj keverékét kenték a homlokukra, nyakukra, míg mások a nyakukra és a torkukra is. Természetesen, ezt ne kíséreljük meg otthon, csakis szakember javaslatait kövessük, ha ezt a módszert alkalmaznánk!

  • Csak néhány csepp levendulaolaj, és a fejfájás máris enyhül, jobb esetben el is múlik!

A fenti módszerek, javaslatok nem helyettesítik az orvossal, szakemberrel történő konzultációt!

Forrás: madame.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...