2015.06.10. 13:18:25 7664 360

Ezért van szükség napi 8 ölelésre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ölelésnek terápiás hatása van, és egészen erőteljes módja a gyógyításnak, a gyógyulásnak. A kutatások szerint az ölelés és a nevetés a betegségek, a magány, a depresszió, az idegesség és a stressz ellenszere lehet, ha megfelelő dózisban kapjuk.

Ölelés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ölelés

A mindbodygreen.com összegyűjtötte az öleléshez kapcsolódó vizsgálatokat, kutatásokat és tapasztalatokat. Íme a kivonat. Egy erős és mély ölelés, amelyben két szív egymáshoz szorul a következő jótékony hatásokkal lehet a szervezetre:

  1. Az ölelés gondoskodó érintése a bizalom és a biztonság érzésével ajándékoz meg minket. Ez segít nyílt és őszinte beszélgetések kezdeményezéséhez.

  2. Az ölelés azonnal növeli az oxitocin szintet (egy hormon, ami például orgazmus hatására szokott felszabadulni, de ez indítja be a szülést is.) Hatására megnyugszunk, csökken a magány és az idegesség érzése.

  3. Ha az ölelést hosszabb ideig megtartjuk, a szerotonin szint is megemelkedik, és egyszerűen boldogabbnak érezhetjük magunkat.

  4. Az öleléssel akár az immunrendszert is erősíthetjük. A mellkasra gyakorolt gyenge nyomás olyan folyamatokat indíthat be, melyek elősegítik a szervezet egészséges működését.

  5. Az ölelés növeli az önértékelést. A szüleink és szeretteink - jó esetben - születésünktől fogva elhalmoznak minket öleléssel, érintéssel. Ez a korai években szerzett tapasztalat beágyazódik az idegrendszerünkbe, a tudatalattinkba. Minden egyes ölelés hozzájárul, hogy még jobban szeressük magunkat, emlékeztetve minket arra, ahogy a szüleink szerettek.

  6. Az ölelés ellazítja az izmokat, oldja a feszültséget, sőt, még a fájdalmat is csillapíthatja, ahogy serkenti a vérkeringést.

  7. Az ölelés megtanít adni és kapni is. Az öleléssel érezheted, ahogy a szeretet mindkét irányba áramlik. Ahhoz is, aki adja és ahhoz is, aki kapja.

  8. Az ölelés segít az idegrendszert egyensúlyban tartani. Hatására oly módon változik meg a bőr nedvességtartalma és elektromossága, ami egy kiegyensúlyozottabb idegrendszerre jellemző.

  9. Az ölelés éppen olyan, mint egy meditáció vagy egy jó nevetés. Megtanít, hogyan legyünk a jelenben, és hogyan engedjük el aktuális bajainkat. Egy kicsit kiránt a hétköznapi körforgásból, összeköt a szívvel, jobban figyelhetsz az érzéseidre és a légzésre. Megnyugszol.

  10. Az ölelés két ember között tulajdonképpen befektetés a kapcsolatba. Elősegíti az empátiát és a megértést.

Honnan a szám: 8 ölelés?

Egy ismert terapeuta, Virginia Satir mondása szerint: „ Napi négy ölelésre van szükségünk a túléléshez, 8 ölelés kell az egyszerű létfenntartáshoz és 12 ölelés a növekedéshez.” Bár soknak tűnhet, ne érjük be ennyivel! Amikor úgy érzed, hogy meg kell ölelned valaki, tedd meg és mosolyogj is közben!

Forrás: mindbodygreen.com | Írta: kábé

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes AIG baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az AIG vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a AIG címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...