2015.12.21. 14:25:47 8691 204

Ezért nehéz kikecmeregned az adósságspirálból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan érzik úgy, hogy a pénz csak úgy csorog ki a kezük közül, különösen karácsony közeledtével. Még akkor is, ha nem kell túl sok ajándékot venned... Hiszen vendégségbe mindig visz magával valamit az ember, ilyenkor a saját hűtőszekrényét is igyekszik feltölteni, és bizony ebben az időszakban még magunkra is több pénzt költünk.

Adósság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Adósság

Hiába emlékeztetjük magunkat folyamatosan arra, hogy az ünnep a szeretetről és nem az ajándékokról szól, a valóságban mégsem tudunk elszakadni pazarló szokásainktól. Hogy a következő karácsony már adósságmentes legyen, érdemes megvizsgálni a következő dolgokat.

Nincs költségvetésed, nem tervezed meg a kiadásaidat és nem is kíséred figyelemmel.

Vannak persze olyan emberek, akik egész nap szívesen számolgatnak, és kész excel-rendszereik vannak a költségek és bevételek követésére. A legtöbbünknek ez azonban unalmasnak és feleslegesnek tűnik, és túlságosan beszabályozná az életünket, ráadásul hatalmas önfegyelmet igényelne. Ha viszont nem csináld, soha nem leszel tisztába azzal, hogy mire mennyit költesz, és hova megy el a pénzed...(feleslegesen).

Szórakozásnak tekinted a vásárlást

Amint a vásárlás a kikapcsolódás egyik módja lesz a megtakarításaidnak búcsút is mondhatsz. Kivéve, ha elég nagy bevételed van..., amit a többség sajnos nem mondhat el magáról. Ha azzal töltöd a szabadidődet, hogy a bevásárló központokban kószálsz, vagy az online shopok kínálatát és akciói bújod, akkor ne csodálkozz rajta, hogy nincs megtakarításod.

Szereted elodázni a dolgokat

Az adósságok rendezésére soha nincs tökéletes idő... Főleg, ha olyan személyiséggel rendelkezel, aki egyébként is szereti elnapolni a számára kényelmetlen dolgokat. Ha arra vársz, hogy a nyaralás után, karácsony után, vagy ha jobb állást kapsz majd sikerül rendbe tenni a pénzügyeidet, akkor valószínűleg soha vagy csak nagyon sokára fogsz eljutni eddig a fontos lépésig. Ha ezt Te is beismered, és már ma neki állsz annak a bizonyos költségvetésnek, akkor 2016-ban már nyugodtabban nézhetsz a tükörbe. Csak az első lépés a nehéz, de elkerülhetetlen!

Forrás: dailyfinance.com cikke alapján írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?