2024.04.02. 12:41:48 5558 221

Ezekre feltétlenül szükséged lesz a takarításnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A takarítás örök témánk. Próbáljuk megkönnyíteni, szépíteni, segítséget nyújtani már csak abban is, hogy megjöjjön hozzá a kedv (akarat). Az ünnepek előtt is megtettük, és így, az ünnepek elteltével is hasznosnak tartjuk, hogy írjunk róla. Ehhez, az egyébként végeredményében kielégítő művelethez elengedhetetlen eszközökről ejtünk most szót, hogy hatékonyan és alaposan végezhessük el a feladatot.

Takarításhoz szükséges eszközök Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarításhoz szükséges eszközök Fotó:123rf.hu

Egy tartós háztartási gumikesztyűvel csodákra leszel képes. Megkönnyíted a helyzeted, ha nem fintorogva kell a koszos felületekhez nyúlkálnod, illetve a tisztítószerek maró hatásától is megvéded magad.

A seprűvel és a portalanítóval könnyedén eltávolíthatjuk a port és a száraz szennyeződéseket a padlóról, bútorokról. Ezután következhet a porszívó: Ennek segítségével hatékonyan és gyorsan megtisztíthatjuk a padlót, a szőnyegeket és a könyvek tetejét is portalaníthatjuk vele.

Vegyünk többféle tisztítószert. A felületek tisztításához különböző szereket használjunk, hogy kíméletesen bánhassunk velük. Elengedhetetlen az ablak-, padló-, WC-tisztító és a vízkövet is oldó fürdőszobai szer, de az ecet is hatékonyan felveszi a harcot a szennyeződésekkel szemben.

A papírtörlő lesz a legnagyobb barátod, ha nincs otthon megfelelő nedvszívóképességű rongyod.

A mikroszálas törlőkendők és rongyok alap takarító kellékek. Ezek ideálisak a felületek por- és szennyeződésmentes tisztításához, és lehetővé teszik a kémiai tisztítószerek használatának minimalizálását. Tükör ill. ablakpucoláshoz válassz szöszmentes, erre a célra fejlesztett kendőt.

Szivacsok és dörzsik: Ezeket használhatjuk a felmosás során a makacs foltok eltávolításához, valamint a fürdőszobában is.

Szemétzsákkal is készülj! Szükség lesz rá a szemét összegyűjtéséhez és kihordásához.

A WC-kefét pár havonta cseréld le, fontos a WC-csészék és a környezetük tisztán tartásához.

Ha magasabb helyeket kell tisztítani, például ablakokat vagy mennyezeteket, létrára lesz szükséged.

Egy takarítókocsi vagy táska segíthet a tisztítószerek és eszközök szállításában a lakás különböző részei között.

Fontos az is, hogy rendszeresen karbantartsuk és cseréljük a takarítóeszközöket, hogy otthonunk mindig tiszta és higiénikus legyen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.