2024.04.02. 12:41:48 5115 215

Ezekre feltétlenül szükséged lesz a takarításnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A takarítás örök témánk. Próbáljuk megkönnyíteni, szépíteni, segítséget nyújtani már csak abban is, hogy megjöjjön hozzá a kedv (akarat). Az ünnepek előtt is megtettük, és így, az ünnepek elteltével is hasznosnak tartjuk, hogy írjunk róla. Ehhez, az egyébként végeredményében kielégítő művelethez elengedhetetlen eszközökről ejtünk most szót, hogy hatékonyan és alaposan végezhessük el a feladatot.

Takarításhoz szükséges eszközök Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarításhoz szükséges eszközök Fotó:123rf.hu

Egy tartós háztartási gumikesztyűvel csodákra leszel képes. Megkönnyíted a helyzeted, ha nem fintorogva kell a koszos felületekhez nyúlkálnod, illetve a tisztítószerek maró hatásától is megvéded magad.

A seprűvel és a portalanítóval könnyedén eltávolíthatjuk a port és a száraz szennyeződéseket a padlóról, bútorokról. Ezután következhet a porszívó: Ennek segítségével hatékonyan és gyorsan megtisztíthatjuk a padlót, a szőnyegeket és a könyvek tetejét is portalaníthatjuk vele.

Vegyünk többféle tisztítószert. A felületek tisztításához különböző szereket használjunk, hogy kíméletesen bánhassunk velük. Elengedhetetlen az ablak-, padló-, WC-tisztító és a vízkövet is oldó fürdőszobai szer, de az ecet is hatékonyan felveszi a harcot a szennyeződésekkel szemben.

A papírtörlő lesz a legnagyobb barátod, ha nincs otthon megfelelő nedvszívóképességű rongyod.

A mikroszálas törlőkendők és rongyok alap takarító kellékek. Ezek ideálisak a felületek por- és szennyeződésmentes tisztításához, és lehetővé teszik a kémiai tisztítószerek használatának minimalizálását. Tükör ill. ablakpucoláshoz válassz szöszmentes, erre a célra fejlesztett kendőt.

Szivacsok és dörzsik: Ezeket használhatjuk a felmosás során a makacs foltok eltávolításához, valamint a fürdőszobában is.

Szemétzsákkal is készülj! Szükség lesz rá a szemét összegyűjtéséhez és kihordásához.

A WC-kefét pár havonta cseréld le, fontos a WC-csészék és a környezetük tisztán tartásához.

Ha magasabb helyeket kell tisztítani, például ablakokat vagy mennyezeteket, létrára lesz szükséged.

Egy takarítókocsi vagy táska segíthet a tisztítószerek és eszközök szállításában a lakás különböző részei között.

Fontos az is, hogy rendszeresen karbantartsuk és cseréljük a takarítóeszközöket, hogy otthonunk mindig tiszta és higiénikus legyen.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.